Hlavní obsah

Ze šestnácti bodů náskoku už Slavii zůstalo po derby jen osm. Pracujeme s tím, ujišťuje Trpišovský

Praha

Obhájce titulu zase zaváhal. Slavia ztratila na jaře už potřetí body, neboť v derby se Spartou jen remizovala 1:1, takže na druhou Plzeň má v tabulce k dobru už jen osm bodů. Pro trenéra Jindřicha Trpišovského není tahle situace rozhodně komfortní, protože na podobné rozdávání nebyl v průběhu podzimu zvyklý. A na hazardování s bodovým aktivem už tuplem ne.

Jindřich Trpišovský chválil po derby Bořila se Ševčíkem, kteří se do sestavy Slavie vrátili po nemociVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Přitom jste věřil, že derby rozhodnou větší zkušenosti a psychická odolnost vašich svěřenců, což ale neplatilo. Jste hodně rozmrzelý?

Spíš mám rozporuplné pocity.

Z toho, že jste dokázali zachránit jen remízu?

Samozřejmě z výsledku, protože výkon už byl konečně o něčem jiném než v předchozích zápasech. Určitě nejlepší na jaře. Žádný hráč nezahrál špatně, což jsem po předchozích utkáních říct nemohl.

Přesto nejlepší jarní výkon vašeho mužstva stačil v konfrontaci se Spartou jen na bod.

To hlavně proto, že první půle nebyla moc o fotbale. Hra byla hodně rozkouskovaná, zrodilo se minimum šancí, takže z úrovně zápasu jsem byl zklamaný. A když jsme se po změně stran zlepšili a vytvořili si tlak i šance, neproměnili jsme je. A v takovém zápase, jako je derby, se z nich góly dávat musí. Hlavně když má Ševčík před sebou prázdnou bránu.

A nesmí se také vyrábět chyby, jaké jste se dopustili při inkasované brance...

Jednoznačně chyba. Hráči ho chtěli vystavit do ofsajdu a situaci řešili špatně, takže nechali jít Tetteha samotného na bránu. Ani to se nesmí stávat. Kdybychom dali první gól my, určitě by nám to pomohlo.

Jenže jste ho nedali a musel jste naopak trnout, abyste zachránili alespoň bod a poprvé doma neprohráli...

Prohrát takový zápas by bylo hodně nešťastné. Byli jsme lepším týmem, měli víc šancí než Sparta, dali jsme do derby všechno, takže bychom si výhru zasloužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie a Andreas Vindheim ze Sparty během derby "S".

Nakonec jste musel být rád, že jste zachránili alespoň remízu.

Bylo to o mentalitě, abychom s výsledkem něco udělali. A tu jsme na rozdíl od předchozích prohraných zápasů na Bohemians a Slovácku v sobě našli. V nich jsme působili odevzdaně, takže bylo reálnější, že gól sami dostaneme, než abychom ho dali, v derby bylo zřejmé, že můžeme s výsledkem něco udělat. Zvláště po příchodu nových hráčů.

Přesto jste zase ztratili a na druhou Plzeň už máte z původního šestnáctibodového náskoku k dobru jen osm bodů. Dopadá to na vás?

Je jasné, že s tím musíme počítat. Ale důležitější je pracovat na týmu, který se v porovnání s podzimem hodně změnil. V prvních jarních zápasech jsme šli cestou, kterou jít nechceme, v derby jsme naopak ukázali věci, na nichž můžeme stavět. Kvalitu máme, zkušenosti také, cestě, po které jdeme, pořád věříme. Musíme ale zvládat zápasy, které nás čekají a podávat výkony, jako v derby. A to i v utkáních, které nebudeme hrát doma, nebude při nich vyprodáno a nepůjde o derby. Důležité přitom samo sebou bude, aby nám ze sestavy nevypadávali hráči pro zranění či karty.

Takže navzdory další ztrátě jste paradoxně klidnější?

Pochopitelně. Za prvé z výkonu, na němž bylo patrné, že se do sestavy vrátili Bořil se Ševčíkem. Neskutečné, jak po prodělaných zdravotních problémech bojovali a co odvedli. Jsem rád ale i další věci... Za týmový výkon, na kterém bylo patrné, že jsme se vrátili k naší podzimní mentalitě, až na dvě okénka za relativně slušný výkon v defenzivě, za individuální výkony také.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články