Hlavní obsah

Rosický: Člověk má pořád v hlavě fotbal, ale to hlavní je teď jinde

Praha

Chtěli pokračovat ve společné přípravě, i na Letné však rychle změnili plány. Fotbalová Sparta ve snaze předejít šíření koronaviru v pondělí přerušila společnou přípravu všech týmů včetně áčka a hráči dostali individuální tréninkový plán. „Prioritně řeším, co všichni ostatní - abychom byli zdraví a mohli jsme zase brzy hrát fotbal. Člověk má pořád v hlavě fotbal, ale to hlavní je teď jinde,“ zdůrazňuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neboj, zase bude líp... Adam Hložek ze Sparty a sportovní ředitel Tomáš Rosický při rozmluvě na lavičce.

Článek

Málokdy se mu během kariéry stalo, že by myšlenky na fotbal ustoupily do pozadí. Pandemie nakažlivé nemoci takovým důvodem je.

„Přeju nám všem, aby co nejdříve opadla. Musíme být všichni opatrní a za čas zase budeme hrát a přivítáme naše fanoušky na Letné," doufá Tomáš Rosický v rozhovoru pro klubový web.

Áčko společně trénovalo do pátku, na víkend dostali hráči volno. Sejít se zase měli v pondělí, rozhodnutí ukončit společnou přípravu však bylo celkem rychlé a jasné.

„Nebylo složité, pro nás je priorita, aby byli všichni zdraví. Situaci jsme řešili už delší dobu, nečekali jsme na vyjádření vlády. Několik dní jsme s Františkem Čuprem (generálním ředitelem) neustále řešili, jak bychom měli reagovat. Byla to jednoznačná situace, zdraví hráčů a zaměstnanců klubu je na prvním místě," líčí Rosický vývoj posledních dnů.

Hráči dostali sporttestry, jejichž pomocí se bude kontrolovat individuální příprava.

Přípravu ohlídají technologie

„V dnešní době můžeme mít neustálou kontrolu díky technologíím. Hráči dostanou po konzultaci kondičních trenérů individuální plány, které jim budou ušité na míru. Každý večer se budou hlásit, abychom měli záznam. Není složité to ohlídat," popisuje sportovní ředitel praktickou stránku kontroly.

Zásadní je otázka, jak dlouho pak po případném návratu ke společnému tréninku bude trvat, než bude mužstvo schopné znovu hrát zápasy na požadované úrovni.

„Pokud se bavíme o tom, že karanténa potrvá deset dní, tak fyzicky kluci nic neztratí," míní Rosický.

„Samozřejmě půjde o to, že dlouho nebudou mít míč, což bude složité. Pokud bychom si představili, že karanténa bude trvat déle, tak to už je hodně náročná otázka pro naše kondiční trenéry. Těžko odhadovat," dodává bývalý kapitán národního týmu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články