Hlavní obsah

Sparto, pozor na Hložka! Letenský klenot by v Lipsku mohl nahradit bombarďáka

Praha
Aktualizováno

Moc dobře na Letné vědí, koho v něm mají. Sedmnáctiletý Adam Hložek roste pro velký přestup. Fotbalová Sparta bude o osudu svého klenotu dost možná jednat již v létě. Německý deník Sport Bild přinesl zprávu, že právě Hložek by mohl v Lipsku nahradit Timo Wernera v případě, pokud bombarďák odejde. V třetím týmu bundesligy již působí další český útočník Patrik Schick.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ve velké šanci před olomouckou brankou

Článek

Zvykli si, že prakticky každý měsíc se o služby talentovaného mladíka hlásí nový zájemce. Naposledy v únoru Neapol, před ní už se psalo o Dortmundu. Borussia o Adamu Hložkovi údajně vážně uvažovala, než koupila zázračného norského střelce Haalanda.

Italové zmiňují také Juventus či Inter, hráčův agent Pavel Paska registruje zájem z anglické Premier League.

Teď se na scéně objevil nový hráč, Lipsko. Ambiciózní kluby by mohl opustit kanonýr Timo Werner. Má ve smlouvě výstupní klauzuli 60 milionů eur (1,6 miliardy korun) a rád by odešel do Liverpoolu, vážný zájem mají také Chelsea, Manchester United či Bayern Mnichov.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Timo Werner slaví jeden ze svých gólů.

Podle Sport Bildu je Wernerův letní odchod velmi reálný, proto tedy Býci sestavili seznam možných náhrad za 24letého útočníka.

Vedle Kaio Jorgeho z brazilského Santosu a Mohammeda Daramyho z FC Kodaň na něm figuruje právě i Adam Hložek.

Hlavně nic neuspěchat

Reprezentant do 21 let byl v lednu vyhlášen jako nejtalentovanější český starší dorostenec. Jeho cena každopádně roste, aktuálně se údajně pohybuje na hranici téměř 10 milionů eur (250 milionů korun).

Hložek má ve Spartě smlouvu do 30. června 2022. Letenský klub se s ním snaží pracovat velmi obezřetně. „Adam má obrovský potenciál a rychle sbírá zkušenosti. Nesmíme však zapomínat, že pořád jde o velmi mladého kluka. Nemůžeme nic uspěchat," poukazuje sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Paska zastupuje také Patrika Schicka, který je v Lipsku na hostování s opcí z AS Řím.

Reklama

Související témata: