Hlavní obsah

Straka: Novou smlouvu bych neakceptoval, mise byla dokončena

Trenér František Straka opustí po necelé sezóně lavičku fotbalistů Českých Budějovic. Takřka padesátiletému kouči vyprší smlouva a po dohodě s vedením jihočeského klubu nebude prodloužena. Straka splnil vytyčený cíl, zachránil Dynamu prvoligovou příslušnost, a v rozhovoru pro Sport.cz řekl: „Mise byla dokončena a já odcházím.“

Článek

Proč nebyla vaše končící smlouva na jihu Čech prodloužena?

Domluvili jsme se s předsedou představenstva Karlem Poborským, že smlouvu neprodloužíme. Já bych novou nabídku ani neakceptoval. Mise byla dokončena a já odcházím.

Už víte, kde budete v nové sezóně působit?

Mám nabídku z Kypru a z dalších dvou zemí. Každopádně bych chtěl pryč, ale nechci teď spekulovat. Uvidíme během následujících měsíců.

Jak hodnotíte své angažmá u fotbalistů Dynama?

Když jsem do klubu přišel, měli jsme po čtyřech kolech tři body. V zimní přestávce nám navíc odešli dva nejlepší hráči. Ty se nám nepodařilo nahradit a také proto se nám na jaře tolik nedařilo. Dokázali jsme ale integrovat do týmu mladé hráče z béčka a především jsme Budějovicím zachránili první ligu.

V zimě se vám prý ozval německý Kaiserslautern...

Po třiceti letech jsem se vrátil domů a nemohl jsem týden před začátkem soutěže klub opustit. To by mi prostě srdce nedovolilo. Je to moje rodné město a já se vrátil s nějakým cílem, který se mi podařilo naplnit.

Připravilo pro vás vedení nějakou rozlučku?

S vedením jsme nic takového nenaplánovali. Mámě něco připraveno s hráči, protože celé mé angažmá v Budějovicích bylo velice harmonické. Jsem moc šťastný, že jsem mohl spolupracovat s tak loajálním realizačním týmem i samotnými fotbalisty.

Jste známým sparťanem. Myslíte, že má ještě šanci získat titul, který se zdá být už v držení slávistů?

Neříkejme hop, dokud se nepřeskočí. Pravdou, ale je, že výhoda je na straně Slavie. Nechme se překvapit, stát se může všechno.

Reklama

Související témata: