Hlavní obsah

Tělo mi začíná říkat stop, netají Baroš. Chce končit před plnými tribunami

Praha

Kdyby sezona běžela normálně, český fotbal by téměř jistě na jejím konci přišel o jednu ze svých největších aktivních legend. Útočník Milan Baroš v 38 letech musí ze zdravotních důvodů uvažovat o ukončení kariéry. Pandemie koronaviru jeho loučení nejspíš o něco oddálí. Před prázdnými tribunami kapitán ostravského Baníku rozhodně končit nechce. „Myšlenka rozloučit se na hřišti před fanoušky je takový hnací motor,“ líčí pro O2 TV Sport. Podívat se můžete v přiloženém videu.

Milan Baroš plánuje konec kariéryVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Soutěže stojí, budiž tedy retro. Stanice O2 TV Sport ve středu večer od 21:00 uvede reprízu slavného finále Ligy mistrů z roku 2005 mezi AC Milán a Liverpoolem, jemuž pomohli k triumfu také Milan Baroš a Vladimír Šmicer.

Pro stále aktivního kapitána ostravského Baníku je vzpomínka o to sentimentálnější, že jeho kariéra spěje ke konci.

„Je to i s ohledem na moje zdraví. Tělo mi začíná říkat stop," uvedl Milan Baroš v televizním studiu.

Ostříleného internacionála brzdí v posledních měsících zranění. Proto v aktuálním ligovém ročníku stihl odehrát jen devět zápasů a vstřelit jeden gól.

Chce rozlučku s diváky

Bohatá kariéra končí, je Baroš smířený. Děsí ho ovšem představa, že by se měl loučit před prázdnými tribunami, pokud se soutěž ještě v průběhu jara rozběhne.

„Zvláštní situace. Vždy jsem si představoval, že skončím před baníkovskými diváky, že bude plný stadion. Teď to vypadá, že se to neuskuteční," kaboní se nejlepší kanonýr EURO 2004.

Je tedy možné, že si kvůli nucené přestávce kariéru ještě o něco prodlouží.

„Myšlenka rozloučit se na hřišti před fanoušky je takový hnací motor. Počkám, jak se situace bude vyvíjet, a nějakým způsobem se domluvíme, jestli skončím teď v létě, nebo si zahraji ještě jeden dva zápasy na podzim," avizuje Baroš, jak moc stojí o plnohodnotnou rozlučku před důstojnou diváckou kulisou.

Reklama

Související témata: