Hlavní obsah

Derby pomáhá! Nesmiřitelní rivalové se spojili, aby překonali divácký rekord

Nesmiřitelní rivalové uzavřeli příměří pro dobrou věc. V roce 1965 se na Strahově na derby mezi Spartou a Slavií sešlo 50 150 diváků, čímž vytvořili absolutní návštěvnický rekord českého fotbalu. V roce 2020 se ho pražské kluby pokusí překonat. Slavia a Sparta spojily své síly a nabízí fanouškům vstupenky na virtuální derby.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nástup rivalů před březnovým derby Slavia - Sparta v Edenu.

Článek

Ačkoliv už se alespoň hráči zapojili v omezeném režimu do tréninku, skutečný fotbal stále hrát nelze. O víkendu 9. a 10. května si přesto příznivci budou moci užít souboj dvou odvěkých rivalů.

Pražská „S" společně připravují speciální virtuální derby. Těšit se tak fanoušci v následujících dnech mohou nejen na pohled do historie, ale přímo o víkendu také na zápas mezi oběma rivaly. Jeho podoba bude představena v následujících dnech.

Kompletní výtěžek ze vstupného poputuje ke zdravotním sestřičkám, které patří mezi profese nejvíc postižené současnou pandemií nemoci covid-19.

Už se zase trumfují...

„První soutěž je jasná. Ukažte soupeři, že na tribunách mají převahu sešívaní a podpořte zároveň dobrou věc. Zvolte si v prvním kroku nákupu lístků sektor Slavie. Základní vstupné je 100 korun, pokud si koupíte do slávistického sektoru dražší vstupenku za 300 korun, můžete se od Slavie těšit na malý dárek," vyzývají sešívaní na svém webu.

„V mimořádné době, jakou právě prožíváme, je občas potřeba udělat mimořádný krok. Proto dva největší rivalové českého fotbalu nabízí fanouškům možnost koupit si vstupenku na virtuální derby a pomoci tak zdravotním sestrám v době koronavirové pandemie. Cíl je jasný - ukázat sílu našich fanoušků a pomyslně překonat nejvyšší návštěvu v historii československého fotbalu!" kontruje rival z Letné.

V roce 1965 zápas skončil remízou 2:2, na trávníku nechyběl třeba ani sparťan století Andrej Kvašňák. Dokážou rivalové divácký rekord symbolicky pokořit?

Od této chvíle si fanoušci mohou v síti Ticketportal koupit vstupenky na virtuální duel.

Derby pomáhá!

Reklama

Související témata: