Hlavní obsah

Žižkovský hříšník Švancara: Had mě opravdu pořád škrtil!

PRAHA

Flastr ho nemine. Od Károlyiho strahovského tribunálu ho slízne určitě, od vedení žižkovské Viktorie rovněž. Petr Švancara se totiž nechal v nedělním malém pražském derby se Spartou v samém závěru vyloučit, takže trest určitě vyfasuje. „Sám jsem zvědavý, co mě čeká, protože v životě jsem ještě červenou kartu nedostal,“ svěřoval se pro Sport.cz poté, co duel na Letné nedohrál.

Článek

Se sparťanským obráncem Marianem Hadem, s nímž hrávali svého času v jednom dresu v Brně, se pošťuchovali permanentně. Při standardních situacích v letenské šestnáctce obzvlášť.

„Pořád mě držel pod krkem, abych se nemohl hnout. Ani mluvit po jeho škrcení nemohu,“ vykládal Petr Švancara poté, co mu sudí ukázal druhou žlutou kartu, po níž se musel z trávníku pakovat.

Snad bude Károlyi milosrdný

„Postěžoval jsem si rozhodčímu, že mě takto svírá od samého začátku. A on že mě Had držet nemá a já že mám být zticha. Jenže já svůj postesk zopakoval, a protože už jsem jednu žlutou měl, šel jsem,“ líčil žižkovský útočník, jak k vyloučení došlo.

„Samozřejmě že jsem se spoluhráčům hned po zápase omluvil. Poslední minuty museli dohrávat v deseti, takže dostali druhý gól. Stejně to ale nepomůže, protože za nesportovní chování máme ve Viktorce jasně stanovené sankce, jimž se nevyhnu. A navíc půjdu před disciplinárku, před níž jsem v životě nestál, protože jsem nikdy vyloučený nebyl,“ svěřoval se Petr Švancara pro Sport.cz, přičemž doufal, že od Károlyiho strahovského tribunálu odejde jen s podmínkou. „Doufám, že přihlédnou k tomu, že jsem bezúhonný. A ani žádný agresivní rabiják nejsem, i když první žlutou jsem dostal za faul v osobním souboji. Ale i to byla výjimka,“ dodával.

Elektrikáři bez maturity to v hlavě secvakne

V utkání se Spartou na sebe žižkovský Petr Švancara ovšem upozornil nejen vyloučením, ale i kraulem, který si „zaplaval“ před sparťanský gólmanem Kozáčkem.

„To nebylo jen pro obveselení publika, od něhož jsem sklidil aplaus, zkusil jsem vystresovat i brankáře Kozáčika. V minulosti se mně povedlo hned několikrát, že jsem soupeřova brankáře podobnou pantonimou rozhodil natolik, že míč napálil do mě, nebo kopnul do zámezí. I proto jsem to zkusil a za tento tyátr jsem měl asi kartu dostat,“ uznal žižkovský útočník Petr Švancara a dodal, že předem podobné kousky nevymýšlí. „Jako vyučenému elektrikáři bez maturity mně to prostě během zápasu v hlavě secvakne a já podle toho konám,“ prozradil.

Guláš z dresů měli všichni

Výhrad k rozhodčímu měl po malém pražském derby na Letné Švancara víc, ale ventilovat je nechtěl. „Zařekl jsem se, že v letošní sezóně budu mlčet. Rozhodčí ať pískají., my hrajme a ostatní nechť posuzují. Jenže po derby se Spartou to dost dobře nejde! Třeba proto, že v samém závěru první půle zastavil naši velice slibnou akci, třeba i proto, že Spartu i nás nechal hrát pomalu ve stejných dresech. Měli jsme z toho v hlavě guláš. My i sparťani, protože dresy se daly jen těžko rozlišit. Možná  to byla výhoda pro nás, neboť i domácí se často pletli,“ usmíval se potutelně a prozradil, že o přestávce na téměř shodné dresy rozhodčího upozorňoval.

„Měli jsme přitom sebou náhradní sadu dresů, kterou jsme mohli obléci, jenže on nic,“ prozrazoval Švancara, jenž bral nakonec s povděkem, že jeho Viktorka prohrála na Letné jen 0:2.

Nebyli podělaní už v Průhonicích

„Prostě se učíme. Před půl rokem, kdy jsme na Letné prohráli 1:6, byli pomalu všichni spoluhráči vyjukaní z toho, že hrají na Spartě. Teď už se nabrané zkušenosti přece jen projevily. Už jsme nepřijeli na Letnou podělaní, jako se nám to stávalo s Brnem, sotva jsme minuli Průhonice. Spartu jsme potrápili a nebýt mého vyloučení, mohli jsme ji trápit ještě víc. Věděli jsme, že gól dostaneme, ale šlo nám o to, abychom drželi přijatelný výsledek co nejdéle a pak zkusili sami udeřit. Jenže mé vyloučení nachystané plány pohřbilo,“ uznal žižkovský hříšník Petr Švancara.

Reklama

Související témata: