Hlavní obsah

Trpišovský byl pro Slavii nejdřív nedosažitelný, líčí Tvrdík. Proč tak často šéf chodí do kabiny?

Fanoušci sešívaných se mají na co těšit. Od pondělka se začne prodávat kniha Totální sezona o mimořádném období fotbalové Slavie. Hned na úvod se čtenáři třeba dozvědí, jak probíhalo angažování trenéra Jindřicha Trpišovského a jeho realizačního týmu. Šéf klubu Jaroslav Tvrdík zase prozradí, že úspěšného kouče získal až na druhý pokus. „Uvažovali jsme o něm již při předchozí volbě trenéra, ale v té době byl ještě pro Slavii nedosažitelný,“ vzpomíná Tvrdík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík a Jindřich Trpišovský při besedě s fanoušky.

Článek

Všechno vlastně začalo v prosinci 2017. Angažování trenéra Jindřicha Trpišovského a jeho realizačního týmu přitom pro vedení klubu představovalo víc než těžkou volbu.

„Byla to jedna z nejtěžších situací, co jsem ve Slavii, a bylo to nesmírně těžké rozhodování," vzpomíná Jaroslav Tvrdík v jednom ze šesti původních rozhovorů, které vyprávění příběhu doplňují.

„Za Jaroslavem Šilhavým stála dlouhá série výher včetně zisku mistrovského titulu v sezoně 2017/2018. Patří mu respekt za to, co ve Slavii vykonal a velmi si ho lidsky vážím. Všichni jsme však cítili, že tým má větší potenciál, že může předvádět stabilně lepší a dominantnější výkony nejen v lize, ale především v evropských zápasech, které jsme chtěli dlouhodobě hrát," líčí šéf klubu.

Když pak mužstvo neuspělo v zápase s Astanou a vypadlo z Evropské ligy ve skupině, rozhodnutí bylo definitivní.

Na Slavii skoro vždy našel recept

„Jindřich Trpišovský byl mojí první volbou. Uvažovali jsme o něm již při předchozí volbě trenéra, ale v té době byl ještě pro Slavii nedosažitelný," poukazuje Tvrdík.

Trpišovského vždycky obdivoval. „Byl jediný trenér, který na Slavii skoro vždy našel recept, a líbil se nám jeho styl fotbalu a uvažování. Mnozí o našem rozhodnutí nebyli přesvědčeni, ale myslím si, že dnes už nikdo ani náznakem nepochybuje, že to byla jednoznačně nejlepší volba," pochvaluje si předseda představenstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík před utkáním Ligy mistrů s Borussií Dortmund.

Tvrdík je trochu netradiční funkcionář. S fotbalisty je hodně v kontaktu. Na rozdíl od jiných šéfů klubu si s hráči tyká, povídá si s nimi a chodí do kabiny.

Tým měl hodnotu přes miliardu korun

„Jsem rád, když mohu být s týmem, když vidím, jak funguje, když vím, co hráči řeší a mohu jim třeba i nějak pomoci. Je pro mě důležité, aby o naše hráče bylo postaráno, aby se stejně jako lidé, kteří s nimi pracují, cítili dobře a měli ve Slavii silné zázemí, stabilitu a oporu a mohli se soustředit jenom na hru. A nejde jenom o to, že hráči jsou velká investice Slavie, kdy podle Transfermarktu měl tým hodnotu přes miliardu korun," vysvětluje šéf klubu.

Lpí na přátelských vztazích a úžasné atmosféře, která v kabině vládne. „Jsem rád, když mohu spolu s nimi sdílet radost z vítězství, ale také jsem tam, když prohrajeme a je potřeba motivovat hráče, abychom šli do dalšího utkání se vztyčenou hlavou," zdůrazňuje Tvrdík.

Foto: slavia.cz

Titulní stránka Totální sezony

Autorem textů je Pavel Bednář s kolektivem kolegů, jedinečné doprovodné fotografie pořídili dlouholetý klubový fotograf Martin Malý, Jan Malý a Petr Končal. Kniha bude v prodeji od pondělí 27. dubna na e-shopu knihkupectví Dobrovský, e-shopu Sportisima a e-shopu oficiálního fanshopu Slavie. Prodejní cena bude 495 korun. Fanoušci ji budou moci také vyhrát v soutěžích na klubovém webu a sociálních sítích.

Reklama

Související témata: