Hlavní obsah

Také fotbalisté Slovácka už trénují. Velká vzpruha, tvrdí kapitán

Uherské Hradiště

Jako poslední začali se společnou přípravou po zvolnění vládních opatření ve dvou devítičlenných skupinách fotbalisté Slovácka, kteří využili k prvním tréninkům hřiště v Sadech. Brankáři se připravovali odděleně. Stále platí, že hráči musí dodržovat minimálně dvoumetrové rozestupy.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trénink fotbalistů Slovácka po koronavirové pauze.

Článek

„Ta omezení nejsou pochopitelně příjemná, ale na kluky jsem se hrozně těšil. To, že už jsme se zase sešli, je pro nás všechny pochopitelně velká vzpruha. Je to úplně něco jiného než jen běhat," tvrdí na webových stránkách hradišťského klubu kapitán Vlastimil Daníček.

Zkušenému obránci Michalu Kadlecovi připomínalo pondělní znovuzahájení přípravy návrat na hřiště po letní či zimní přestávce. „Tentokrát jsme ale měli po celou dobu nucené pauzy individuální plán. Udržovali jsme se ve fyzické kondici," nachází jeden rozdíl.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté prvoligového 1. FC Slovácka po koronavirové pauze poprvé trénovali . Uprostřed stojí trenér Martin Svědík

Vedle tréninkových pomůcek přivezli kustodi na hřiště i značné množství dezinfekce. „Pravidla jsou nějak nastavená, tak je musíme respektovat. Trénovat v menších skupinách a bez možnosti kontaktu mezi hráči není pochopitelně ideální, ale snad se to brzy změní," přeje si kouč Slovácka Martin Svědík.

Reklama

Související témata: