Hlavní obsah

Rivalové doplňují soupisky. Slavia nasadí do bitvy střelce z posledního derby

Praha

Došlo na odtajňování soupisek. Virtuální derby pražských "S" se blíží. Fanoušci už si koupili vstupenky za půl milionu korun a překonání historicky nejvyšší návštěvy 50 105 diváků na derby v roce 1965 je na spadnutí. Výtěžek poputuje zdravotním sestřičkám. Nesmiřitelní rivalové od začátku slibují, že derby nebude jen symbolické, 10. května opravdu dojde na zápas. Známi jsou již čtyři aktéři esportové bitvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petar Musa ze Slavie Praha a jeho vyrovnávací gól na 1:1 během derby se Spartou.

Článek

Mladíci mají zelenou. Sparta po bok Adama Hložka staví Adama Karabce. Slavia zase avizuje, že Lukáše Provoda doplní v turnaji Petar Musa.

Chorvatský útočník se ukázal být ideálním žolíkem, v posledním derby v Edenu zachránil v nastavení sešívaným remízu 1:1.

Teď ho čeká trochu jiné derby, esportové.

„Moc se těším! Je to skvělá zábava, jsem rád, že si spolu FIFA zahrajeme a uděláme tak aspoň trochu radost fanouškům," hlásí se Musa na klubovém webu na pomoc Provodovi.

První derby za dospělé

Právě jeho kolega Slavii nedávno reprezentoval v esportovém ligovém turnaji. Pevně však věří, že nyní s Musou zaznamená větší úspěch. „Před turnajem jsem věřil, že budu rovnocenným soupeřem, ale poznal jsem, na jaké úrovni se dá FIFA hrát. Doufejme, že do 10. května ještě stihnu trochu potrénovat a podám lepší výkony než v turnaji. Teď je na trénink víc času, nemám aktuálně ani školu, takže můžu v klidu trénovat," ujišťuje Provod.

Sparta vsadí na dvojici Adamů.

"Přiznám se, že už se těším, bude to poprvé v dospělých, co si zahraju proti Slavii. Je to teda trošku něco jiného než normální fotbal, ale i tak se těším. Hlavně ale jde o dobrou věc, je vždycky dobře, když se pomáhá," usmívá se Karabec.

Vedle současných hráčů si zahrají také bývalí hráči, slavní fanoušci a esportoví hráči.

Reklama

Související témata: