Hlavní obsah

Mnohým je do breku, tvrdil Voříšek, kamarád Brabec si užil premiéru

PRAHA

Slávisté křepčili v extázi, sparťané zlomení zmarem a vlastní nemohoucností prchli do kabin. Obhájce titulu vyraboval Letnou a potvrdil, že se veze na vlně euforie. Prohrál jen v prvním ligovém kole. Sparta se potácí v temnotách vlastní neschopnosti, když už pět zápasů v řadě včetně vystoupení v pohárech nedokázala vyhrát. Pozápasové pocity kamarádů, bývalých spoluhráčů z Paschingu, a kapitánů pondělních soupeřů, byly zcela rozdílné...

Článek

„Všichni sedí v kabině, hlavy sklopené. Nikdo nemluví. Mnohým z nás je do breku,“ špital kapitán Sparty Petr Voříšek. Po nezdaru s Dinamem Záhřeb sliboval fanouškům dramatické zlepšení. To se nekonalo. „Slavia byla ve všem lepší. Další hrozný výsledek během jediného týdne. O přestávce jsme si říkali, že musíme přidat. Ale přišli jsme na hřiště a neudělali ani o procento navíc proti první půli,“ říkal Voříšek.

Slavia dala Spartě čtyři góly na Strahově na podzim 2005. Zápas tehdy skončil stejným výsledkem. V té době působil současný kapitán Slavie Erich Brabec ještě v zahraničí... „Znám to z vyprávění, ale o takovém výsledku jsme před tímhle derby ani nesnili. Já jsem si ho zahrál poprvé. V minulé sezóně jsem chyběl kvůli zranění a pak kvůli kartám. Hodně jsem se na tenhle zápas těšil. Tohle jsem ale nečekal. Premiéra v derby a výhra na Letné 4:1, to je paráda. Krásně jsem si zápas užil,“ liboval si Brabec.

„Na zápas jsme se důkladně připravili a až na to zaváhání po naší druhé brance jsme Spartu k ničemu nepustili. Věděli jsme, že máme dobrou formu a Sparta má k té optimální daleko, ale derby je nevyzpytatelné. My jsme však naši současnou formu využili dokonale. Před zápasem jsem říkal, že bychom měli Spartu přestřílet. To se splnilo, ale z hlediska dalšího vývoje ligy bych vítězství nepřeceňoval. Nesmíme usnout na vavřínech. Vyhráli jsme důležitý zápas, ale tři body z něj platí jako z jiného utkání,“ dodal kapitán červenobílých.

Reklama

Související témata: