Hlavní obsah

Experti k odchodu Lavičky: Vedení se samo neodvolá

PRAHA

Vedení letenského týmu neudělalo dobře, když dočasnou krizi týmu vyřešilo přijetím Lavičkovy rezignace. To si myslí experti oslovení redakcí Sport.cz. „Slušní a hodní trenéři u nás nemají na růžích ustláno,“ řekl Sport.cz k úternímu odvolání Vítězslava Lavičky z pozice hlavního kouče fotbalové Sparty internacionál Antonín Panenka.

Článek

Trenéru Lavičkovi zlomilo vaz hlavně vyřazení Sparty z Poháru UEFA a debakl 1:4 v derby se Slávií. Vedení letenského týmu se tak poslední špatné výkony rozhodlo řešit jeho odvoláním. Trenérem se stal doposud generální manažer klubu Jozef Chovanec.

„Podle mě by se mužstva měl ujmout někdo zvenčí. Někdo, kdo není tak spjat a obeznámen s tlaky uvnitř týmu. Odvolat trenéra je to nejjednodušší. Vedení se samo neodvolá a všechny hráče také odvolat nejde. Víťu Lavičku znám už dlouho, je to slušný trenér, a na to asi také dojel. U nás nemají hodní trenéři na růžích ustláno, a to je škoda. Například pan Bokša byl v Teplicích také úspěšný a také ho odvolali. Naopak trenéři jako Petržela a Pospíchal byli podporováni,“ míní Panenka. „Povaha našich hráčů je bohužel taková, že začnou zneužívat trenérovy slušnosti,“ dodal.

Že by odchod Lavičky od týmu Sparty byl pro letenský klub nejlepším řešením si nemyslí ani československý internacionál Ladislav Vízek. „Slyšel jsem trenéra Lavičku mluvit po prohraném derby. Je to opravdu po lidské stránce velice sympatický trenér, který by měl Spartě svou fotbalovou filozofií co dát,“ mínil ještě před Lavičkovou rezignací Vízek. „Vedení namísto aby se trenéra a hráčů zastalo, vyjde vstříc naopak fanouškům, kteří skandují po jejich odvolání,“ zlobil se Vízek.

Lavička chce nyní sledovat fotbal z povzdálí

A co ke svému odvolání řekl trenér Lavička? „Chtěl bych všem poděkovat za podporu, kterou mi dávali. Moc si toho vážím. Pepovi (Chovancovi - pozn. red.) přeji, aby Spartu dokázal nasměrovat co nejvýše. Teď bych si rád vzal odstup od fotbalu a sledoval ho z povzdálí, také bych chtěl trávit více času s rodinou a třeba vyrazit na dovolenou,“ řekl ve středu po svém odvolání nyní již bývalý kouč letenského celku Lavička.

Reklama

Související témata: