Hlavní obsah

Bohemians - Plzeň 0:2Plzeňská léčba Vrbou úspěšně pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Horváth 0 : 1
77. Mlika 0 : 2

PRAHA

Plzeňská léčba Vrbou zabírá. Po remíze se Spartou v minulém kole si totiž Západočeši odvezli tři body ze žižkovského azylu střížkovských Bohemians, takže pod vedením nového trenéra stoupají v tabulce vzhůru. "Ale i tak počet získaných bodů neodpovídá kvalitě kádru, který v Plzni máme," poznamenal kouč Viktorie Pavel Vrba.

Foto: Jaromír Pech/www.fcviktoria.cz

Kapitán Viktorie Plzeň Pavel Horváth.

Článek

Hodinu hráli Bohemians jen v deseti, což se na jejich hře projevit muselo. Na výsledku také, to se ví. „Pochopitelně že nás Demeterovo vyloučení poznamenalo, i když červená byla podle mého hodně přísná,“ litoval domácí kouč Luboš Urban faulu slovenského hráče, jenž na půlící čáře sestřelil unikajícího Koláře a už po půlhodině šel ze hřiště. "Proti tak kvalitnímu soupeři to byl přímo zabijácký počin," dodával Urban.

Ambiciózní Plzeň vedená podruhé novým trenérem Vrbou tak hrála hodinovou přesilovku a stačilo jí jen sedm minut, aby ji svým kapitánem Horváthem zúročila. Zaslouženě, protože od začátku byla pod žižkovskými reflektory lepší, vytvořila si územní převahu a měla navrch.

"Ale zase s naším přispěním. Po červené kartě si hráči počínali zbytečně podrážděně, Obermajer vyrobil faul a Belaň se při Horváthově trestňáku postavil dopřed brány a balón sledoval jako solný sloup," kroutil hlavou nad svými hráči trenér Bohemians Luboš Urban.

Právě, protože jeho tým měl těsně před vyloučením Demetera příležitost jít do vedení. Kincl sám před Ticháčkem, jemuž dal trenér Vrba po Poštulkově kiksu v minulém kole proti Spartě přednost před zkušeným exletenským gólmanem, ale pálil vedle, čímž nad svým týmem podepsal ortel. Za tři minuty šel slovenský legionář z placu a dál už se hrálo jen podle plzeňské partitury. Horváth dal z trestného kopu parádní gól a těsně před přestávkou mohl přidat ještě jeden, jenže brankář Belaň na něho i na dobíhajícího Varadiho vyzrál. I tak byl plzeňský kapitán s výstavní trefou spokojen. "Většinou se stává, že při mých trestňácích zůstanou brankáři jako solný sloup," pochvaloval si Horváth, jak parádně balón trefil.

Po půli se Pražané i v deseti vzchopili, v oslabení hru vyrovnali a Kincl měl po čtvrthodině dokonce obrovskou příležitost skóre srovnat. Stoperovi Radovi se sice vyrval, ale jeho dělovku Ticháček vyrazil. Poslední naděje zachránit ztracený zápas tak pro Bohemians definitivně zemřela. Zvláště, když v 77. min. chybující domácí Lencevič předložil Mikovi přihrávku jako na stříbrné podnosu, ten udělal kličku i brankáři Belaňovi a do prázdné brány plzeňskou výhru a zasloužený bodový import jistil.

"Uznávám, druhou branku jsme vstřelili po domácí chybě, ale jinak jsme vyhráli zaslouženě," kvitoval vítězství plzeňský trenér Pavel Vrba. "Však už bylo na čase. Vždyť my na výhru čekali od začátku srpna. Teď nás snad vítězství konečně nakopne vzhůru," pochvaloval si import ze Žižkova i kapitán Západočechů Pavel Horváth.

Bohemians-Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 40. Horváth, 77. Mika. Rozhodčí: Jílek. Žluté karty: Obermajer, Lencevič, Turtenwald - Petržela. ČK: Demeter (33.). Diváků: 2178.
Bohemians: Belaň - Turtenwald, Obermajer, Lencevič, Grznár - Demeter, Horáček - Jeslínek, Galbavý (72. Dobeš), Jablonský (66.Ibe) - Kincl. Trenér: L. Urban.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela (77.Krbeček), Kolář, Trapp, Horváth, Rezek (87. Tatanashvili) - Varadi (57. Mika). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: