Hlavní obsah

Do Anglie a zase zpátky. Karanténa se mazákovi vyplatila

Mladá Boleslav

Cestování je během pandemie složité, ale poradil si. Mladoboleslavský obránce Daniel Pudil se zapojil do týmového tréninku o dva týdny později než jeho spoluhráči. Čtyřiatřicetiletý fotbalista totiž po návratu od rodiny v Anglii musel absolvovat test na koronavirus a nastoupit čtrnáctidenní karanténu. „Trénoval jsem i v Anglii. Po ránu jsem běhal a potom šlapal na spiningovém kole, které jsem si tam koupil,“ usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Pudil z Mladé Boleslavi po utkání s Plzní.

Článek

Zkušený internacionál už zažil během kariéry hodně. Také proto si patřičně cení společných tréninků s týmem.

„Na návrat jsem se těšil hodně. Možná více než ostatní kluci, po návratu do Česka jsem byl ve čtrnáctidenní osobní karanténě. A v té době jsem trénoval jenom doma na zahradě," popsal Daniel Pudil pro klubový web.

Cestování je momentálně složitější než normálně. „Především musím poděkovat boleslavskému klubu a trenérovi, že mi dali volno a umožnili odcestovat za rodinou a dětmi. Cesta tam zase moc složitá nebyla. Z Prahy jsem odletěl do Londýna, odkud mě známý odvezl autem k rodině," říká s dodatkem, že cesta zpátky byla o poznání složitější.

Návrat přes Německo

„Musel jsem si zařizovat spousty papírů. Z Anglie jsem letěl do Německa a potom po vyřízení potřebných dokumentů na české ambasádě jel autem do Česka a podstoupil test na covid-19, po kterém jsem nastoupil karanténu," popisuje bývalý hráč Liberce, Slavie, Genku, Watfordu nebo Sheffieldu.

Foto: fkmb.cz

Daniel Pudil na tréninku s Mladou Boleslaví.

Komplikace se mu vyplatily. „Během pobytu v Anglii mi nic nechybělo, užíval jsem si společnost s dětmi a partnerkou. Když jsem se vrátil a byl v karanténě, tak mně scházel rituál, kdy se po ránu vydám autem do Boleslavi, dopřeji si kávu a těším se na spoluhráče. Proto jsem rád, že už jsem mezi kluky a užívám si srandičky, o které není mezi fotbalisty nouze," kvituje Pudil.

Již v úterý budou kluby hlasovat o dohrání nejvyšší české soutěže. Jaký názor má zkušený fotbalista? „Měla by se dohrát. Osobně věřím, že se dohraje. Bude bez diváků trošku jiná, ale lidi se na závěr ligy alespoň podívají v televizi a věřím, že se dohraje regulérně," doufá Pudil.

Reklama

Související témata: