Hlavní obsah

Teplice proti Hanákům zklamaly

TEPLICE

Rozpaky panovaly na teplických Stínadlech po nedělním zápase domácích fotbalistů se Sigmou Olomouc (0:1). Severočeský tým zklamal po všech stránkách a nevýrazným výkonem umožnil Hanákům, aby si po sedmi letech čekání odvezli z Teplic plný bodový zisk.

Článek

„Především v prvním poločase nás soupeř přehrával pohybem. Byl mnohem aktivnější a ve středové řadě prokazoval větší kvalitu. Utkání rozhodla standardní situace, kterou hosté proměnili,“ shrnul duel teplický trenér Jiří Plíšek.

Proč jeho svěřencům chyběla větší dynamičnost? „Oba celky měly za sebou kromě ligového zápasu i pohárová klání, ale zatímco my jsme hráli v neděli a ve středu, Olomouc v pátek a v úterý. Když se to všechno nasčítá, je to znát. Soupeř měl více času na regeneraci a kondičně zvládl zápas lépe. Nahuštěným programem ale nechci omlouvat porážku, kterou jsme si zavinili sami,“ tvrdil kouč Severočechů.

Sabou neuhlídal Hubníka

Kde se podle něj stala při inkasovaném gólu chyba? „Gól nám dal Hubník, kterého dostal na hlídání Jirka Sabou. Při rohu u něj nebyl v dostatečné blízkosti, takže si to vyhodnotíme. Celkově jsme nezahráli dobře,“ pokrčil rameny Plíšek. Tepličtí postrádali i aktivitu směrem dopředu. „Scházelo nám více důrazu a snahy jít do soubojů ve velkém čtverci. Vytvořili jsme si pár standardních situací, ale Drobisze v olomoucké brance jsme vážněji neohrozili. A přitom jsme věděli, že vítězstvím bychom se minimálně dotáhli do středu tabulky, což je naším cílem,“ uvažoval trenér.

Překvapivě nezařadil do základní sestavy Stožického, který gólem rozhodl pohárové utkání v Hradci Králové. „Stožický měl určité zdravotní problémy. Vzal jsem ho do nominace jako náhradníka s tím, že podle potřeby půjde na hřiště. Zvolil jsem složení, které předtím vyhrálo v lize v Jablonci a přednost dostal Mareš, který tam dal gól,“ vysvětlil Plíšek.

Teplicím dělala potíže přechodová fáze Olomouce. „Tahle stránka hry je u Sigmy hodně výrazná a kvalitní. Naše středová řada nestíhala ani v defenzivě. A v závěru jsme při několika brejcích mohli inkasovat i podruhé,“ pravil teplický kouč.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice