Hlavní obsah

Policie podezírá dva fanoušky Olomouce z nedovoleného ozbrojování

ZLÍN

Zlínští kriminalisté podezírají dva příznivce Sigmy Olomouc z nedovoleného ozbrojování. Policisté je přistihli, jak si na ulici před sobotním utkáním první fotbalové ligy mezi Tescomou Zlín a olomouckým klubem předávají světlice, které se řadí mezi vojenský materiál. ČTK to řekla mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Do Zlína dorazilo zhruba 300 fanoušků hostujícího klubu.

Článek

"Pětadvacetiletý muž předával světlici o sedm let mladšímu chlapci. Starší z dvojice poté policistům přiznal, že původně měl celkem 15 světlic. Sedm jich stihl rozdat, zbylé policisté zajistili a předali technikům," uvedla Bartíková. Dodala, že mladíci z Olomoucka zatím nebyli obviněni. Pokud by se tak ale stalo a soud je uznal vinnými, hrozilo by oběma až roční vězení.

Podle Bartíkové policisté další čtyři fanoušky Sigmy Olomouc postihovali kvůli přestupkům proti veřejnému pořádku, kterých se údajně dopustili ve městě. Příznivci Olomouce již v průběhu utkání používali světlice a dýmovnice, které však na rozdíl od říjnového zápasu s Baníkem Ostrava alespoň nekončily na hrací ploše.

Fotbalisté Zlína, hrající doma poprvé pod taktovkou kouče Stanislava Levého, remizovali s Olomoucí 1:1, přestože hráli 79 minut v deseti. Minimálně na chvíli tak opustili poslední příčku, na níž je Viktoria Žižkov.

Reklama

Související témata: