Hlavní obsah

Kladno chce za 45 miliónů odkoupit fotbalový stadion Fr. Kloze

KLADNO

Město Kladno chce odkoupit za 45 miliónů korun fotbalový stadion Františka Kloze. Tamní prvoligový klub SK Kladno se dostal do problémů a splátky rozvržené do pěti let by mu měly pomoci. ČTK to dnes řekl mluvčí města Libor Kasík s tím, že záměr již schválili městští zastupitelé. Definitivně by měli o odkupu rozhodnout na březnovém zasedání.

Článek

Fotbalový klub v současnosti zatěžují velké náklady na provoz stadiónu. Aby se předešlo případnému krachu klubu, schválili zastupitelé již nyní zálohu na dotaci pro klub ve výši devět milionů korun. "Město nechce jen podporovat prvoligový tým, ale i několik stovek dětí, které v klubu hrají," podotkl Kasík.

Cena 45 milionů je podle něj zhruba o třetinu nižší, než představuje tržní hodnota stadionu. Kladno chce stadion záměrně odkoupit, aby nemohl být využíván k jiným účelům.

Pokud zastupitelé odkup v březnu schválí, bude v případě fotbalu nastaven stejný systém jako u ostatních prvoligových nebo extraligových klubů, které v Kladně jsou - jako u hokeje a volejbalu, dodal Kasík.

Reklama

Související témata: