Hlavní obsah

Brankář Belic ukončil angažmá v Teplicích

Fotbalisté Teplic přijdou v zimě o svou brankářskou jedničku Tomáše Belice. Třicetiletému Slovákovi totiž 31. prosince skončí smlouva a novou odmítl podepsat, protože má namířeno do zahraničí. Klub i soutěž však zatím tají.

Článek

Belic vede s osmi čistými konty ligové statistiky, ale na jaře už svoji bilanci nerozšíří. "Dnes ráno mi volal a oznámil, že u nás prodloužení nepodepíše a že je dohodnutý jinde," řekl dnes ČTK teplický ředitel František Hrdlička.

Tepličtí prý s Belicem o smlouvě vyjednávali delší dobu, ani jednou se ale nedohodli a ani nevědí, odkud vytáhlému brankáři nabídka přišla. I přes nepříznivě se vyvíjející jednání ho ale z kádru nevyřadili, přičemž Belic se odvděčil velmi dobrými výkony. Současně tak ale přitáhl pozornost zahraničního zájemce.

Post jedničky by měl na jaře zaujmout Martin Slavík, který konec podzimu strávil na hostování v Příbrami. Dalšího gólmana Severočeši k dispozici nemají, protože ambiciózní Michal Daněk se vrátil z hostování do Plzně.

Belic pochází z Trenčína, po přechodu mezi dospělé ale začal rychle střídat mužstva z celého západního Slovenska, v lednu 2003 pak zamířil do Brna. Krátce působil i v Českých Budějovicích a ve Vítkovicích. Do Teplic přišel v lednu 2007, dlouho ale pouze kryl záda jiným a jedničkou se stal až letos na podzim. V české lize odchytal 65 utkání.

Reklama

Související témata: