Hlavní obsah

Skandál? Český fotbalový restart s podezřením!

Praha

U nedávných přípravných zápasů fotbalistů Opavy s Vítkovicemi a Zlína s Kroměříží se podle deníku Mf DNES objevilo podezření ze zmanipulování výsledků. Obě utkání skončila výhrou ligových týmů 4:1. Podezřelými zápasy, které byly na počátku restartu po koronavirové pauze, se zabývá Fotbalová asociace ČR.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Přípravné fotbalové utkání mezi Zlínem a Kroměříží je předmětem vyšetřování - výhra Zlína 4:1 vzbudila podezření.

Článek

"Prověřujeme veškerá oznámení od společností monitorujících pohyby kurzů. V těchto dvou konkrétních zápasech máme v jednom případě informaci zprostředkovaně, v druhém přímo od naší partnerské společnosti," řekl Mf DNES tiskový mluvčí FAČR Michal Jurman.

"Jde o sázky v takzvaném asijském handicapu na vyšší počet branek. Jinak nemůžeme komentovat konkrétní detaily případu, abychom neohrozili případné disciplinární řízení, nebo postup orgánů činných v trestním řízení," uvedl Jurman.

Kluby podezření z ovlivnění zápasů odmítly. "Jsme rozhořčeni, že toto podezření je spojováno se Slezským FC Opava. Zaráží nás, že pokud takové podezření existuje, dozvídáme se o něm poprvé až z médií," uvedl ředitel opavského celku Jaroslav Rovňan na klubovém webu. "Situaci bereme vážně, jsme plně otevřeni komunikaci a budeme ve všech směrech nápomocni případnému vyšetřování. Jsme připraveni poskytnout také videozáznam utkání či jakékoliv další potřebné informace. Klub toto podezření poškozuje v očích našich partnerů, fanoušků a široké veřejnosti," řekl Rovňan.

"Žádné nestandardní okolnosti jsme nezaznamenali. Veškeré spekulace razantně odmítáme," řekl mluvčí druholigových Vítkovic Martin Hruzík Mf DNES. "Ve fotbale góly padají a my žádné podezření nemáme. Zlín nás požádal, že s námi chce sehrát přátelské utkání v době, kdy jsme ještě kvůli koronaviru nebyli v pořádném tréninku. Naopak si myslím, že jsme odehráli velmi dobrý zápas, kluci makali a výsledek 1:4 proti ligovému týmu je pro nás velký úspěch," uvedl Martin Bsonek, předseda kroměřížského klubu, který hraje třetí nejvyšší soutěž MSFL.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články