Hlavní obsah

Galásek se vrací do bundesligy, míří do Mönchengladbachu

OSTRAVA

Tomáš Galásek v Baníku jaro neodehraje. Skoro jisté už je, že bude pomáhat Borussii Mönchengladbach v boji o záchranu v bundeslize. Podzimní výborné výkony defenzivního záložníka v ostravském týmu měly nečekanou odezvu. Zatímco v létě o něj neměl zájem ani Norimberk, který sestoupil, nyní se do fronty na služby hráče, jemuž bude v půli ledna 36 let, postavilo hned několik bundesligových klubů.

Článek

Největší touhu získat do týmu Galáska má Mönchengladbach, který v půli sezony je na posledním místě, ale k příčce tabulky, z níž se už nesestupuje, mu chybí jen dva body.

„Zatím podepsáno nic není. Ale v rukou už mám návrh smlouvy a pročítám si jej. Do konce týdne bych chtěl mít jasno,“ řekl v pondělí večer do mobilního telefonu Tomáš Galásek. Vysvětlil i důvody, proč chce z Baníku odejít už nyní a ne až po sezóně, jak avizoval. „Rodina žije v Norimberku, budu ji blíže. Navíc Mönchengladbach nyní trénuje Hans Meyer, který si mě vybral do Norimberku a když se sestoupilo, musel odejít i on.“

Baník se ocitl v situaci, s níž nepočítal. Pokud Galáska uvolní (jen sotva ho může držet silou a trvat na smlouvě do léta), nebude muset řešit pozici defenzivního záložníka, protože je na ní výborný Tomáš Marek. Podle informací Práva šéfové ostravského klubu se už s Galáskovým odchodem smířili a v jednání s Mönchengladbachem jde nyní o výši odstupného.

Problém Baníku však nastává na pravém kraji obrany. Radim Řezník je po plastice křížového vazu a jeho návrat do týmu zatím nelze určit. Počítalo se, že za něj zaskočí univerzál Marek, ale ten bude mít nyní úkol nahradit Galáska. Baník tak pravděpodobně bude chtít získat kvalitního pravého obránce, aby v dobře rozehrané sezoně měl šanci úspěšně pokračovat.

Reklama

Související témata: