Hlavní obsah

Veterán Zavadil prodloužil v Opavě. Když stíhám, byla by škoda končit, říká

Opava

Nejstarší hráč fotbalové ligy Pavel Zavadil prodloužil s Opavou o rok smlouvu. Dvaačtyřicetiletý záložník by navíc měl v klubu pokračovat i po kariéře. „Fotbal mě stále ohromně baví. Cítím se skvěle. Pauza mi pomohla k tomu, že jsem snad stoprocentně doléčil zraněné koleno, zase jsem to trošku naposiloval a cítím se dobře nachystaný. Proto bych chtěl ještě sezonu pokračovat. Když stíhám, tak by byla škoda končit," říká Zavadil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opavský záložník Pavel Zavadil

Článek

Zkušený fotbalista prošel řadou klubů. Zahrál si ligu v Olomouci, v Drnovicích, ve Spartě Praha, v Příbramí, v Baníku Ostrava, v Brně a nyní druhou sezonu válí v Opavě.

„Fotbal miluji a podřizuji mu všechno. I když se ve svém věku už se o sebe musím starat líp než dříve. Ale to mi nevadí. Jsem na to zvyklý. Navíc mám kolem sebe plno mladých kluků, kteří mi dodávají elán. Na druhou stranu zase mohu já pomoct jim. Cítím, že pro svůj tým jsem stále platný," vysvětluje Zavadil, jenž v Opavě nejen hraje, ale také trvale žije.

„Jsem v Opavě velice spokojený. Mám to tady rád, jsem tu doma. Důležité je pro mě i to, že v klubu můžu zůstat i po konci hráčské kariéry," poukázal rodák z Pňovic na Olomoucku na skutečnost, že součástí kontraktu je klauzule, která řeší jeho budoucnost v klubu po konci aktivní hráčské kariéry.

„Jednání s Pavlem byla bezproblémová, domluvili jsme se velice rychle. Pro naše mužstvo je stále obrovským přínosem jak na hřišti, tak mimo něj. Zavoš má spoustu zkušeností a pro mladé hráče je vzorem. Mohou se od něj spoustu naučit, dokáže jim poradit a umí je i usměrnit," přibližuje jednání sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Pavel Zavadil odehrál v české nejvyšší soutěži 263 utkání, ve kterých nastřílel 29 branek a na 36 jich přihrál. Dvaačtyřicetiletý záločník dosáhl i na dva mistrovské tituly. Český získal s pražskou Spartou a druhý dobyl s izraelským celkem Maccabi Haifa. Sedm let působil ve Švédsku, po návratu hrál pět sezon za brněnskou Zbrojovku, v létě roku 2017 přestoupil do Slezského FC, kde působí dodnes.

„Pavel je veliká osobnost ligy. Jsme hrdí na to, že fotbalista jeho formátu nastupuje za Slezský FC. Věříme, že nám pomůže na hřišti a výhledově po konci kariéry také na nové pozici," dodává ředitel SFC Opava Jaroslav Rovňan.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice