Hlavní obsah

Dobře odvedená práce, září Guľa po cenné výhře. Plzeň dál válí i po pauze

Praha

Sešívaní stále nemají klid. Musí jim být jasné, že rozjeté Plzně v zádech se hned tak nezbaví. Fotbalisté Plzně i po dlouhé pauze navázali na skvělý start do jara a vyhráli na Spartě 2:1. Pod trenérem Guľou zůstávají stoprocentní a na vedoucí Slavii ztrácejí osm bodů. Bitva o titul tak i po restartu ligy zůstává dál otevřená.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Plzně se radují z vítězství nad Spartou. Zleva Radim Řezník, David Limberský a Lukáš Kalvach.

Článek
Fotogalerie

Když slávisté sledovali zápas svých pronásledovatelů v televizi, nemuselo jim být dobře po těle. Plzeň dál válí. „Osm bodů na Slavií? Díváme se hlavně na sebe. Vykartovali se nám oba krajní obránci, potřebujeme dobře vstoupit do příštího utkání o víkendu," poukazuje trenér Adrian Guľa.

Z Letné odjel s pocitem dobře odvedené práce. „Velmi důležité vítězství. Zrodilo se po velmi dobrém vstupu do utkání, rozhodla výborná produktivita. Hráči si hrábli na dno sil, což je po restartu podstatné. Výhry si moc vážím," cení si kouč Viktorie.

S rizikem jen snížili

Naopak Sparta zůstává již šest kol bez výhry. V tabulce je až devátá, o propastných osmnáct bodů za Viktorií.

„Nějakých chyb jsme se dopustili, ale rozhodla efektivita. Hlavně první gól byl hodně laciný. Pokud Plzeň vede, už hraje ze zabezpečené obrany. Když jsme šli do rizika, dokázali jsme jen snížit," lituje trenér Václav Kotal.

Do sestavy vrátil Kangu, který hrál na pravé straně zálohy. „Limberský nechává soupeři víc prostoru, což se potvrdilo, ale často jsme hráli moc komplikovaně," kaboní se Kotal.

„Zápas byl samozřejmě o prvním gólu, komu se ho podaří dát. Povedlo se ho vstřelit Plzni a pak mohla hrát více na protiútoky," dodává kouč Sparty.

Jeho týmu přestávka spíš uškodila. Proti Viktorii rozhodně nenavázal na náznaky zlepšení v pohárovém duelu s Baníkem a v derby na Slavii těsně před přerušením sezony.

Reklama