Hlavní obsah

Velké sparťanské zklamání! Musíme být tvrdší, poukazuje Krejčí po lekci od Plzně

Praha

Malovali si, jak se zvedají. Po mizerném začátku jara smetli v poháru Baník a také v derby na Slavii podali zlepšený výkon. Jenže pak přišla koronavirová pauza a restart sezony se fotbalistům Sparty vůbec nepovedl. Domácí porážka 1:2 s Plzní je ještě víc přikovala na devátou příčku tabulky, mimo skupinu o titul. „Musíme se vzpamatovat,“ zdůrazňuje mladý záložník Ladislav Krejčí větu, která na Letné zaznívá čím dál častěji. Zatím však bez efektu...

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Ladislav Krejčí ze Sparty a Aleš Čermák z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Šest kol bez vítězství srazilo Spartu do průměru a zcela mimo dosah příček, po kterých touží. „Velké zklamání! Pět týdnů jsme se chystali hlavně na Plzeň... Věřili jsme, že když první zápas po pauze vyhrajeme, tak se rozjedeme, ale jsme na tom pořád stejně," běduje záložník Ladislav Krejčí.

Viktoria byla mnohem kompaktnější a velmi brzy vzala soupeři vítr z plachet.

„Žádná příprava nenahradí ostrý zápas. Chystali jsme se na Plzeň, ale soupeř bohužel vstoupil do zápasu tak, jak jsme si přáli my - byl důrazný, získával druhé míče," uznává kvality protivníka obránce Dávid Hancko, který se ze stopera přesunul na levý kraj obrany.

„Ze začátku nám trvalo, než jsme přišli na to, jak se přes ně dostávat, i když jsme si to říkali. Snažili jsme se dělat delší výstavbu, což nám moc nešlo, protože nás dobře presovali," přizvukuje mu Krejčí, že soupeř měl navrch.

Snížení přišlo příliš pozdě

Sparta se vzpamatovala až příliš pozdě. „Celkem se mi pak ale líbila naše reakce ve druhém poločase. Dali jsme hlavu nahoru, makali, sprintovali. Bohužel to nestačilo," lituje Hancko.

Snížení na rozdíl jednoho gólu přišlo tři minuty před koncem.

„Musíme být tvrdší v koncovce a ve vápně. Šancí jsme měli dost, kdybychom byli tvrdší, tak si myslím, že to zvládneme. Zdálo se, že jim pomalu docházely síly, ale nedokázali jsme z toho nic vytěžit," kaboní se Krejčí.

Hráčům citelně chyběli fanoušci v ochozech. Celý zápas aspoň z reproduktorů zaznívaly jejich chorály a povzbuzování z dřívějších zápasů.

„Je to nepříjemné, ale i tak je skvělé po tak dlouhé době nastoupit. Samozřejmě bychom byli radši, kdybychom měli takovou kulisu, jako třeba proti Baníku. Věřím, že fanoušci co nejdřív budou s námi a pomůžou nám vyhrávat," doufá Hancko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články