Hlavní obsah

Fanoušci Plzně si výhru nad Spartou vychutnali v autokině

Plzeň/Praha

Fotbalisté Viktorie Plzeň zůstávají ve hře o titul, když ve středu dokázali na Letné porazit Spartu v poměru 2:1 a znovu se dotáhli na rozdíl osmi bodů za vedoucí Slavii. Utkání v Generali Areně se hrálo bez diváků. Oba kluby ale fanouškům nabídly možnost sledovat střetnutí v autokinech v Praze a Plzni. Na to, jak vypadala netradiční fotbalová „autoatmosféra“ v západočeském městě, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci Viktorie Plzeň sledovali výhru nad Spartou v autokině.Video: sntv

 
Článek

Plzeň pod trenérem Guľou ještě nezaváhala. Příznivci Viktorie tak mohou i nadále živit naději na boj o titul. Když plzeňské fanoušky v autokině v 26. minutě duelu rozradostnil Lukáš Kalvach gólem na 1:0, část z nich vyskákala z vozidel a začala mávat šálami.

Atmosféru oslavných chorálů ale protentokrát nahradily klaksony vozidel. „Tohle jsme ještě nezažili. S Viktorkou jsme byli leckde, jezdíme s ní i po světě. V kině v autě je to ale poprvé," okomentovala netradiční sešlost fanynka Plzně Věra Pavlicová.

„Doufáme, že to takhle nebude dlouho a brzy se vrátíme na stadion, abychom mohli fandit přímo," dodala příznivkyně západočeského klubu ještě před tím, než Jean-David Beauguel zvýšil na 2:0 a přiblížil svůj celek směrem ke kýženému triumfu.

Podle organizátorů si do plzeňského autokina našlo cestu asi 150 vozů. V Praze na Strahově, kde byla velkoplošná obrazovka umístěna pro příznivce letenského klubu, byla návštěva o něco menší.

Reklama