Hlavní obsah

Sparta hlásí první posilu. Na příští sezonu si pojistila slovenského reprezentanta

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí první posilu pro příští sezonu. Stává se jí pětadvacetiletý brankář, člen širšího kádru slovenské reprezentace Dominik Holec, který přichází jako volný hráč po ukončení smlouvy v MŠK Žilina. Ve Spartě podepsal smlouvu do konce června 2023. Do zápasů zasáhne až v příštím ročníku, už v aktuální sezoně se ale bude částečně účastnit sparťanských tréninků. Klub gólmanův příchod oznámil na svém webu.

Foto: sparta.cz

Člen širšího kádru slovenské reprezentace Dominik Holec zabojuje o místo v brance Sparty.

Článek

Ligový restart jí nevyšel, podlehla doma Plzni. Snad aby trochu uchlácholila své fanoušky, přivádí Sparta první posilu pro příští ročník. Stal se jí Dominik Holec, jehož otec byl také fotbalovým brankářem. Peter Holec v české lize nastupoval za Bohemians a České Budějovice, kde se také Dominik narodil.

„Dominik má velký podíl, že Žilina byla před přerušením soutěží druhá v tabulce slovenské ligy s druhým nejnižším počtem inkasovaných gólů. Žilina přitom hraje hodně ofenzivním stylem. Dominik měl v poslední sezoně druhý nejvyšší počet úspěšných zákroků ze všech brankářů v tamní lize," poukazuje Tomáš Rosický, sportovní ředitel Sparty.

„U nás dostane příležitost, aby prokázal své schopnosti. Jeho příchodem budeme mít na brankářském postu výraznou konkurenci, která ze všech gólmanů vymáčkne maximum," očekává Rosický.

Holec strávil celou kariéru v Žilině, kde působil celkem devatenáct let. Odskočil si jen na několik hostování. Naposledy byl v Senici, kde se stal jedničkou, po návratu do Žiliny pak dva roky plnil stejnou roli v kmenovém klubu. V minulém ročníku obsadil s MŠK třetí místo v ligové tabulce, v tom aktuálním byla Žilina před přerušením soutěže na druhém místě. Holec nastoupil v sezoně k dvaadvaceti zápasům, v jedenácti z nich udržel čisté konto a třeba v listopadu byl vyhlášený nejlepším hráčem slovenské ligy.

Konec v Žilině byl obrovský šok

Po přerušení slovenské ligy ale Žilina ukončila smlouvy všem svým hráčům a ti si tak začali hledat nové angažmá. Dominik se po několika týdnech vybírání nového klubu rozhodl pro Spartu. „Těším se na nové výzvy ve skvělém týmu, ve skvělém městě a s výbornými fanoušky. Věřím, že spolu budeme úspěšní a mužstvu pomůžu co nejvíc," líčí po podpisu smlouvy pro klubový web.

Konec v Žilině pro něj byl obrovský šok. "Nikdy jsem nečekal, že by se něco takového mohlo stát. Nikdy tam nebyl problém ohledně peněz nebo se zabezpečením, vše tam vždycky fungovalo. Pro nás, kteří jsme tam byli víc let, to bylo, jako když vám někdo zlomí srdce. Byl jsem tam celý život, představoval jsem si rozlučku jinak, byla to rána. Rychle jsem se ale otřásl a chtěl si vzít to pozitivní. Najít si další krok v kariéře, který mne posune dál," ohlíží se Holec.

Jako první z českých klubů využila žilinského krachu Plzeň, která z nabídky volných hráčů ulovila slovenského záložníka Miroslava Káčera a českého stopera Filipa Kašu.

Reklama

Související témata: