Hlavní obsah

Olomouc začala přípravu bez posil i Kazára, který míří do Slovácka

OLOMOUC

Pouze bez záložníka Tomáše Kazára, který by měl odejít na hostování do Slovácka, odstartovali zimní přípravu fotbalisté Olomouce. Sigma začala i bez posil, ale pro kouče Zdeňka Psotku je důležitější, že zatím neodešel ani žádný hráč podzimní základní sestavy.

Článek

První trénink podstoupili i Michal Hubník, Melinho a Martin Hudec, kteří mají v případě zajímavé nabídky od vedení souhlas k odchodu. "Začali s námi normálně trénovat, nemám informace, že by se schylovalo k přestupu některého z nich," řekl ČTK Psotka.

Olomoucký trenér má na startu přípravy k dispozici 26 mužů včetně čtyř nováčků z juniorky Tomáše Stroupka, Lukáše Michalčáka, Víta Štětiny a Miroslava Ulmy. Vedení klubu už dříve avizovalo, že kostru mužstva udrží pohromadě, a proto se nejedná o posilách. "Reagovali bychom pravděpodobně až na případný odchod některého z trojice Hubník, Melinho, Hudec. Pak bychom začali řešit otázku posil. Zatím kádr zůstane tak, jak je," uvedl Psotka.

Na vývoji lednového přestupního termínu závisí i Kazárův odchod do Slovácka. Kdyby Olomouc pustila někoho z levých krajních hráčů, vyžádala by si Kazára zpátky. Podle aktuálních informací ale nic takového nehrozí. "Definitivně se rozhodne na konci ledna," upřesnil Psotka.

Tři hráči odešli z Olomouce do Zlína, ale obránce Dejan Jurkič a záložníci Filip Rýdel s Martinem Pulkertem na jaře hostovali v jiných klubech, takže neoslabí kádr šestého mužstva podzimu.

Sigma už ve středu vstoupí v Brně proti Zlínu do zimního turnaje Tipsport Cup na umělé trávě a v sobotu se představí v Dubnici. Herní soustředění mají Hanáci na programu od 1. do 9. února v Turecku.

Reklama

Související témata: