Hlavní obsah

Fotbalista Vácha bude do léta na hostování v Ostravě

OSTRAVA

Devatenáctiletý defenzivní hráč Lukáš Vácha se v úterý připojil k fotbalistům Baníku Ostrava, v jejichž kádru stráví minimálně jarní část sezóny na hostování ze Slavie Praha. Kluby se domluvily na smlouvě o půlročním hostování s opcí na přestup a bývalý mládežnický reprezentant dohodu potvrdil podpisem.

Článek

"Beru to jako výzvu a posun v mojí kariéře. Baník patří k nejlepším českým klubům," řekl Vácha novinářům.

Odchovanec Slavie má na kontě 11 prvoligových startů, ale v červenobílých barvách v nejvyšší soutěži před dvěma lety pouze debutoval. Další zápasy si už připsal na hostování v Jablonci, pak však jeho kariéru přibrzdilo zranění kolena, po němž se na něj v nabitém kádru úřadujícího mistra nedostalo.

Vácha má vnést konkurenci do ostravské sestavy. Může hrát na pravém kraji obrany i jako štítový záložník. Na obou postech má Baník těžkosti: středopolař Tomáš Galásek přestoupil do Mönchengladbachu a krajní bek Radim Řezník po náročné operaci kolena začíná teprve s lehkým tréninkem.

"Právě s Radimem se znám z mládežnických reprezentací, a když jsem dostal nabídku od pana Ličky, hned jsem mu volal. On mi ale Baník doporučil, i když bychom teď vlastně mohli být soupeři na stejné místo v sestavě," uvedl Vácha.

Kouč Karel Večeřa ho podle všeho opravdu nejdříve vyzkouší na postu pravého obránce. "Už jsme o tom mluvili. Cítím se tam dobře, ale neřeším to. Budu hrát tam, kde bude chtít trenér," dodal Vácha.

Reklama