Hlavní obsah

Zbyněk Pospěch: Od narození syna jsem mnohem hodnější

S velkým odhodláním přišel do týmu 1. FC Brno ze slovenské Artmedie Bratislava útočník Zbyněk Pospěch, jenž chce s týmem z moravské metropole v příští sezóně hrát na špičce tabulky. Navíc mu také vyhovuje útočný styl nového kouče Miroslava Beránka. „Mým prvotním cílem bude probojovat se do základní sestavy a pomoci Brnu vyšvihnout se na jaře ze současné desáté příčky podstatně výš,“ řekl Pospěch.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch ještě v dresu Liberce

Článek

Jak došlo k vašemu přestupu z Artmedie Bratislava do Brna? Měl jste i jiné nabídky?

Bylo jich několik. Já jsem se ale rozhodl pro Brno. Když mě současný prezident brněnského klubu Karel Jarůšek kdysi trénoval v Opavě, slíbil jsem mu, že sem jednou přijdu. Sliby se přece mají plnit. Brno je navíc město s obrovskou fotbalovou tradicí. Budu to mít odtud blízko na severní Moravu, odkud pocházím.

Smlouvu máte na tři roky. Co chcete v té době zvládnout?

Mým prvotním cílem bude probojovat se do základní sestavy a pomoci Brnu vyšvihnout se na jaře ze současné desáté příčky podstatně výš. V další sezóně už bychom se měli pohybovat na úplné špici prvoligové tabulky a třeba se i probojovat do evropských pohárů, jichž jsem si docela užil. Včetně třeba dvojzápasu s Artmedií v předkole Ligy mistrů proti Juventusu Turín.

Proč jste tedy odcházel?

V Artmedii už to nebylo od léta takové jako dřív. Majitel klubu totiž přešel do konkurenčního Slovanu a vzal s sebou i některé hráče. Slovan nyní hraje o titul a Artmedia přezimuje desátá. Ve financích ale problém nebyl, klub z Petržalky mi veškeré závazky splnil.

Těší vás, že trenér Beránek chce preferovat útočný fotbal? A co spoluhráči?

Jako útočník jsem samozřejmě rád. Pana Beránka jsem dosud příliš neznal, ale už na prvních trénincích bylo znát, že je mu ofenzivní styl hry hodně blízký. Z kluků jsem hrával s Poláchem, Švejnohou, Trousilem či Čoupkem. Tvoříme v Brně takový slovácký kroužek. Rychle se dám dohromady i s ostatními.

S kolika góly byste byl na jaře v lize spokojený?

Když jsem na tuhle otázku v minulosti odpověděl konkrétním číslem, tak to nedopadlo. Raději tudíž nic plánovat nebudu. Rád bych jich ale nastřílel co nejvíc.

V minulosti jste se občas zviditelnil i mimofotbalovými výstřelky. Loni jste v Brně havaroval pod vlivem alkoholu. Nestane se něco podobného?

Určitě ne. Před devíti měsíci se nám narodil syn. Od té doby jsem mnohem hodnější. Strašně nerad bych brněnské vedení a fanoušky zklamal.

Reklama

Související témata: