Hlavní obsah

Jun zvažuje, že po roce opustí Teplice a vyrazí do zahraničí

ŠPINDLERŮV MLÝN

Působení fotbalového útočníka Tomáše Juna v Teplicích se po ročním svazku možná chýlí ke konci. Někdejší nejlepší střelec české ligy a reprezentant zvažuje, jestli se po loňském návratu z Turecka v jarní části sezóny znovu nevydá do zahraničí. Juna, který v závěru podzimní části vypadl ze základní sestavy žlutomodrých, do svých služeb láká nejmenovaný rakouský klub.

Článek

K jednání sice ještě nedošlo, ale pětadvacetiletý forvard by se podle svých slov odchodu nebránil. "Kdyby byla z ciziny dobrá nabídka, chtěl bych to ještě venku zkusit. O jednom rakouském klubu nyní vím, i když to zatím není nic konkrétního," řekl Jun ve čtvrtečním rozhovoru.

Když se loni v lednu vracel do Teplic po martyriu v Turecku, kde se trápil při angažmá v Trabzonsporu i v Besiktasi, toužil v severočeském klubu najít klid a vrátit se k výkonům, které jej před lety zdobily. Ovšem ani v Teplicích král ligových střelců ze sezóny 2004/05 nijak neoslnil: v jarní části minulé sezóny čtyři přesné trefy, poté hattrick v prvním kole nového ročníku proti Českým Budějovicím, pak marné čekání a nakonec i putování na lavičku. Tak vypadá Junovo roční teplické "vysvědčení".

Mohlo to být lepší

"Neřekl bych, že to bylo úplně špatné. Až na konec podzimu jsem hrál celkem pravidelně, nějaké góly dal. I když vím, že to herně i střelecky mohlo být lepší," uvažoval Jun, kterého teplický kouč Jiří Plíšek v závěru podzimní části v duelech na Kladně a s Brnem stáhl ze hry ještě před koncem i přesto, že naskočil jako střídající hráč.

"V tu chvíli jsem byl naštvaný, kdo by nebyl. Ale s trenérem máme normální vztah, žádný konflikt nenastal," upozornil Jun. Také Plíšek důrazně vyvracel, že by s Junem měl rozepře. "Musím se smát tomu, co se o nás píše. Tomáš je pro mě pořád důležitý člen týmu," řekl Plíšek.

Zahraničí by se nebránil

Jestli s Junem bude spolupracovat i na jaře, však zdaleka není jisté. Z Junových slov je patrné, že jej podzimní část ligy nijak nenadchla. I kvůli tomu, že se Severočeši většinou trápili a jsou až na devátém místě. "Neutíkám, a když nebude žádná dobrá nabídka, budu se určitě o místo prát dál. Ale v opačném případě bych se zahraničí nebránil. Třeba i kvůli tomu, že to je ekonomicky zajímavější a musím myslet i na to jak zajistit rodinu. I když peníze nejsou ten hlavní motiv," vysvětloval Jun.

Na druhou stranu si dobře uvědomuje, že stohem atraktivních nabídek se probírat nebude. "Po tom půlroce, kdy se mi tolik nedařilo, nemůžu doufat v žádný superpřestup třeba do Německa či Francie. Ale kdybych odešel třeba do Rakouska, tak by si mě třeba všimli někde jinde," podotkl Jun.

Reklama

Související témata: