Hlavní obsah

Papírové figuríny místo fanoušků v hledišti, mumie místo jabloneckých fotbalistů na hřišti

Praha

Bývaly doby, kdy fotbalový Jablonec představoval při každé cestě do Edenu pro Slavii strašáka. „Vždyť v posledních třech zápasech jsme ho porazili jen jednou,“ připomínal brankář mistrovského celku Ondřej Kolář bídnou bilanci, která Pražany strašila i před sobotní konfrontací. Zbytečně. Radovi svěřenci připomínali tentokrát papírové figuríny, které nahradily v ochozech diváky. Bez jiskry, bez života, prostě hotové mumie čekající v závěru zápasu na další a další rány, které jim Slavia uštědří.

Foto: slavia.cz

V ochozech Edenu místo diváků papírové figuríny, na trávníku jablonečtí hráči jako mumie.

Článek

„Skutečně působili jako mumie. Nekomunikovali spolu, neupozorňovali se na hrozící nebezpečí a situace, nezajišťovali se," nepoznával svůj tým ani trenér Petr Rada. Proto žádný div, že Severočeši v Edenu úplně propadli a odjeli s pětigólovým výpraskem.

„Nebyl to od nás skutečně příliš kvalitní výkon, ale 0:5 jsme prohrát nemuseli a neměli," těžko skousával  Rada debakl, jaký dlouho nezažil. Na své zvyklosti a obvyklý temperament až s nezvyklým klidem a nadhledem, protože nejspíš předem tušil, jak může jeho slátaný soubor v Edenu dopadnout.

Zvlášť, když se Slavia už probrala z tápání a hledání sebe sama, které ji sráželo a limitovalo ve čtyřech zápasech před koronavirovou pauzou. Zejména, když v porovnání s předchozím vítězným duelem proti Zlínu musel jabloneckou sestavu od základů změnit.

Slávistické trio Jugas, Sýkora, Matoušek hostující na severu Čech nesmělo podle vzájemné dohody obou klubů v Edenu nastoupit, obránce Plechatý pykal za vyloučení v úterním střetnutí, kapitán Hübschman byl zraněný.

„Změn v sestavě bylo sice až moc, ale na ně se vymlouvat nechci. Hráli jsme v jedenácti, začínalo se za bezbrankového stavu, nastoupili hráči, kteří jsou v našem kádru už delší dobu. Pravdou sice je, že někteří hrají častěji a jiní méně, ale i tak," uznával kouč Severočechů, že pětigólový příděl byl nedůstojný týmu, který figuruje v tabulce na třetí příčce.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Ibrahim Traoré ze Slavie a David Štěpánek z Jablonce.

Možná by Jablonec dopadl o něco lépe, kdyby mohl nastoupit alespoň kapitán Tomáš Hübschman.

„Je pro nás strašně důležitým hráčem, protože kočíruje hru a ostatní - s Považancem v čele na něho navazují. Takhle byli ale na hřišti skutečně jako mumie," ulevil si Rada a svým svěřencům vyčítal, že nesplnili prakticky nic z toho, na co je před cestou do Edenu připravoval.

„Stanciu měl čas a prostor k tomu, aby posílal nákopy za naši obranu, rychlé náběhy Tecla jsme vůbec nezachytávali, ke všemu jsme hned v úvodu vyrobili úplně zbytečnou penaltu a některé další góly jsme si dali prakticky sami. Nesehranost se projevovala, zodpovědnost scházela také," vypočítával jablonecký trenér, co všechno mu na vystoupení jeho hráčů v Edenu vadilo.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Júsuf Hilál ze Slavie dává z pokutového kopu pátý gól.

Před podještědským derby s Libercem, k němuž vyrukuje jeho tým už v úterý, varovných zjištění až příliš.

„Zvlášť, když máme jen dva tréninky a už zase hrajeme. Ale je to derby, hrajeme doma a vyhrát budeme chtít. Porážky k fotbalu patří, takže nezbyde než se rychle oklepat," přemýšlel Rada hned po sobotním výprasku, jak své hráče co nejdříve zase probrat, protože sousední Liberec má samo sebou podobné choutky.

Zvlášť, když vyhrál dva zápasy v řadě a na Jablonec ztrácí v tabulce jediný bod.

Reklama

Související témata: