Hlavní obsah

Fotbalová generalita rozhodla: Volby budou až v červnu

PRAHA

Avizovaná revoluce se v českém fotbale nekoná, protože iniciativa druhého ze svazových místopředsedů Jiřího Kubíčka svolat mimořádnou valnou hromadu už na leden do Průhonic neprošla. Strahovská generalita ji při pátečním sezení označila za jeho soukromou iniciativu, což se moravskému rebelovi krajně nelíbí. „Je to iniciativa okresů a pěti členů výkonného výboru, takže shromáždění 31. ledna proběhne. A v mé režii,“ tvrdí naopak Kubíček.

Článek

V praxi to znamená, že by se Kubíček měl se svými lidmi sejít na shromáždění delegátů z okresů 31. ledna v Průhonicích, zatímco den předtím titíž lidé usednou k jednomu stolu s vedením fotbalového svazu v Nymburce.

„To už není o fotbale, ale o politizaci fotbalu,“ glosoval vzniklý stav první muž fotbalového svazu Pavel Mokrý a pro Sport.cz potvrdil jediné platné resumé pátečního sezení výkonného výboru.

„Dostali jsme několik žádostí na svolání valné hromady, ale nepřichází v úvahu, aby se konaly během roku dvě. Řádnou volební hromadu svoláváme na 27. června. Podle nás je termín po skončení mistrovských soutěží termínem optimálním,“ nechal se pro Sport.cz slyšet Pavel Mokrý.

Mokrý: Čekají nás důležitější starosti

„Neměli bychom celou záležitost kolem valné hromady politizovat, protože teď čekají náš fotbal jiné, a daleko větší starosti. Jednání se sponzory, snaha zajistit a přinést do fotbalu peníze,“ snažil se přenést přes hodně bouřlivý průběh rokování výkonného výboru Pavel Mokrý.

Bouřlivý i přesto, že se ho už nezúčastnil první svazový místopředseda Vlastimil Košťál, který k 30.lednu letošního roku na svou funkci abdikoval i písemně. „I služební telefon už odevzdal,“ zvěstoval Kubíček.

Takže z pátečního rokování alespoň jedna dobrá zvěst - UEFA přidělila českému fotbalu grant ve výši 2,5 miliónu eur a 400 tisíc švýcarských franků, jenž bude použit na výstavbu nového administrativního centra pro český fotbal a tréninkového střediska mládeže. „Vyroste na Strahově, bude v něm i sídlo fotbalového svazu a společnosti STES. Administrativní přípravy už probíhají,“ referoval generální sekretář fotbalového svazu Rudolf Řepka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články