Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 2:0Budějovice bodovaly po čtyřech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Čavoš 1 : 0
79. Kladrubský 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v 27. kole první ligy nad Olomoucí 2:0 dvěma góly po přestávce. Skóre v 50. minutě otevřel Patrik Čavoš a v 79. minutě přidal pojistku Jiří Kladrubský. Jihočeský nováček nejvyšší soutěže zvítězil po čtyřech porážkách za sebou. Olomouc naopak nevyhrála už pět kol a v tabulce se propadla mimo elitní desítku.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Olomouce Aleš Mandous, jeho spoluhráč Lukáš Greššák, Patrik Brandner z Českých Budějovic, Milan Kerbr z Olomouce, Ivan Schranz z Českých Budějovic a Václav Jemelka z Olomouce.

Článek

Jihočeši udělali v porovnání s minulými koly několik změn v sestavě. Potrestaného Sivoka nahradil na stoperu Talověrov a na levém kraji obrany se objevil po dlouhé době v základní sestavě Kladrubský. Po zranění také naskočili od první minuty Čolič a Mršič.

První poločas přinesl minimum pohledných akcí a tím pádem si ani jeden tým nevytvořil výraznější šanci. Hosté navíc museli po pár minutách změnit složení obrany, když kvůli zranění střídal stoper Beneš.

Druhý poločas nabídl o něco urovnanější hru, i když často vítězila bojovnost. V 50. minutě se však přece jen Jihočechům podařilo vymyslet pohlednou akci. Šulc vybojoval na váhající dvojici olomouckých hráčů míč, uvolnil se a přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Čavoše, jenž překonal brankáře Mandouse.

O několik minut později měl nadějnou příležitost i Schranz, ale míč se mu po hlavě svezl a skončil mimo hostující branku. Klid domácím přinesla až situace v 79. minutě. Několik střel za sebou dokázala olomoucká defenziva zablokovat, ale Kladrubského pokus už skončil v síti.

Jihočeši porazili Sigmu i podruhé v sezoně a s Hanáky bodovali v lize počtvrté z posledních pěti utkání.

27. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 2:0 (0:0)
Branky: 50. Čavoš, 79. Kladrubský. Rozhodčí: Julínek - Hoch, M. Novák. ŽK: Jemelka (Olomouc). Bez diváků.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Talověrov, Kladrubský - Brandner, Havelka (64. Kulhánek), Šulc, Čavoš, Mršič (52. Ledecký, 56. Mészáros) - Schranz. Trenér: Horejš.
Olomouc: Mandous - Radek Látal, Beneš (25. Štěrba), Jemelka, Kerbr - Hála (65. Falta), Houska, Greššák, Breite, González (82. Zahradníček) - Juliš (65. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: