Hlavní obsah

Opava - Bohemians 1905 0:1Bohemians poskočili do elitní desítky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Pulkrab 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 zvítězili v 27. kole první ligy v Opavě 1:0. Dlouho vyrovnaný zápas rozhodla 72. minuta, kdy se trefil Matěj Pulkrab. Pražané v nejvyšší soutěži vyhráli počtvrté za sebou a v tabulce poskočili do elitní desítky. Naopak Slezané čtyři kola nezvítězili a na předposledním místě mají nadále jen bodový náskok na Příbram.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Bojan Dordič z Opavy a Martin Dostál z Bohemians.

Článek

Opava byla od úvodu aktivnější. Individuální akcí se v šesté minutě blýskl domácí Dordič, který vystřelil prudce k tyči, ale brankář Bohemians Le Giang míč vyrazil. Poté po faulu na Texla zahrával přímý kop zhruba z 18 metrů uzdravený Zavadil, jenž se vrátil do sestavy, a jeho rána o pár decimetrů minula hostující branku.

Hned po změně stran měli Slezané svou největší příležitost. Po centru Zavadila z přímého kopu vrátil míč před bránu Žídek, ale dobíhající Texl z ostrého úhlu trefil jen tyč. Pak opavský veterán napálil odražený balon zpoza šestnáctky jen těsně nad bránu. Na druhé straně vystřelil nebezpečně Ljovin, ovšem také příliš vysoko.

V 72. minutě přišlo rozhodnutí. Střídající Mosquera poslal do opavské šestnáctky centr, kterým našel Ljovina. Ten posunul míč na Pulkraba a jeho pohotovou střelu tečoval mimo dosah brankáře Fendricha domácí Helešic.

Opavští srovnat nedokázali a potvrdili pozici týmu s nejhorším útokem v lize. "Klokani" v nejvyšší soutěži bodovali se slezským soupeřem podeváté za sebou.

27. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 72. Pulkrab. Rozhodčí: Ardeleanu - Hrabovský, Caletka. ŽK: Juřena, Žídek, Paul (asistent trenéra) - Nečas, Krch, Köstl, Klusáček (trenér). Bez diváků.
Opava: Fendrich - Harazim, Rychlý, Žídek, Helešic - Sus (70. Mondek), Souček (58. Jursa), Zavadil, Dordič (70. Schaffartzik) - Texl (88. Řezníček) - Juřena. Trenér: Balcárek.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Krch, Hůlka - Dostál, Ljovin, Vacek (46. Květ), Schumacher - Vodháněl (46. Mosquera), Pulkrab (90.+1 Keita), Nečas (60. Puškáč, 83. Vaníček). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: