Hlavní obsah

Tah s Kozákem vyšel náramně. Řekl si o základní sestavu, kvituje Kotal

Praha

Jedno se mu nechat musí. Na to, jak málo minut v poslední době sbírá, má produktivitu více než slušnou. Útočník Libor Kozák se v základní sestavě fotbalové Sparty objevil v lize poprvé od listopadu, přitom dvěma trefami proti Teplicím (3:0) zaokrouhlil počet svých gólů v sezoně na deset. Na noze měl i hattrick, navíc zařídil penaltu pro Kangu, který je s jedenácti brankami aktuálně nejlepším střelcem soutěže.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Libor Kozák (uprostřed) ze Sparty se raduje se spoluhráči z prvního gólu.

Článek

Tetteh měl v poslední době před Kozákem přednost. Útočník, který začínal sezonu jako kapitán týmu, byl v základní sestavě naposledy 22. listopadu proti Českým Budějovicím.

Trenéři však vycítili, že nazrál čas pro změnu.

„Proč Kozák? Chtěli jsme po něm góly, Tetteh v poslední době tři čtyři šance neproměnil. Křídla Hložka a Karlssona jsme nechali na stranách tak, jak končili v Karviné. Předpokládali jsme, že budou do vápna chodit centry ze stran, což se stalo. Dva Liborovy góly to přineslo," pochvaluje si trenér Václav Kotal.

„Zápasů je moc, chceme hráče šetřit. Libor si výkonem proti Teplicím zase řekl o základní sestavu. Uvidíme, jaká situace bude před derby na Bohemce," přemítá Kotal.

Krejčího nestihli zachránit

Jinak kouč domácích po hladké výhře pochvalami skrblí. „Naše vítězství mohlo být mnohem výraznější. Trošku jsme se možná po prvním poločase uspokojili. Jsem náročný, měli bychom dohrávat celý zápas. Škoda, když můžeme dát soupeři pět šest gólů, dát bychom je měli," poukazuje Kotal.

Největší vrásky mu udělala osmá žlutá karta pro Krejčího. „Ani mi nepovídejte... Chtěli jsme ho střídat zrovna v momentě, kdy ji dostal. Bohužel, nestihli jsme to," lituje trenér, že důrazného záložníka teď bude ve dvou zápasech postrádat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar fauluje Libora Kozáka ze Sparty. Po zákroku následovala penalta, kterou proměnil Guélor Kanga.

„Budoucnost ukáže, jestli jeho absence bude komplikace. Nasadili jsme za něj Trávníka, věřím, že zvládne i utkání na Bohemce," doufá Kotal.

Těšit ho může i čisté konto. V obraně se dařilo především Hanckovi, který se často vysouval i do ofenzivy.

„Říkal jsem mu v nadsázce, že mi připomíná Milana Fukala, který také chtěl za jasného stavu dát gól. Trochu mi takové manýry vadí, vyžaduji pevnou organizaci hry, ale když zápas dobře skončil, musím mu to asi odpustit," usmívá se Kotal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články