Hlavní obsah

Slavia zahazovala šance, nevyhrála, ale k titulu má blíž. Jablonec slaví po divoké koncovce

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Největší zápas posledních měsíců na domácí scéně neměl vítěze. Vedoucí Slavia v bitvě 28. kola remizovala s druhou Plzní 0:0. Pražané jsou tak jistým vítězem základní části ligy a mají jistotu, že v mistrovské nadstavbě budou hrát s Plzní opět v Edenu. Karviná získala doma bod po bezbrankové remíze s Českými Budějovicemi. Opava sice vedla nad Slováckem, ale náskok neudžela. Po výsledku 1:1 odskočila Opava na dva body poslední Příbrami. Teplice po divoké koncovce prohrály 1:2 s Jabloncem, doma neuspěla ani Olomouc. Hanáci podlehli Baníku 2:3.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Masopust ze Slavie a brankář Plzně Aleš Hruška.

Článek
Fotogalerie

Barážová příčka tíží Karvinou, která tentokrát brala bezbrankovu remízu s Českými Budějovicemi. Z posledních šesti kol tak vyhrála pouze jednou. Také Jihočeši nejsou v optimální formě. Venku nezvítězili potřetí v řadě a v průběžné tabulce jim patří osmé místo.

Na tři body nedosáhla ani zatím patnáctá Opava. Ta totiž jen remizovala se Slováckem 1:1. Slezané vedli od 21. minuty, kdy Železník využil bychu brankáře. Jenže ve druhé půli pro změnu zaváhala opavská defenziva a zkušený Petržela zblízka vyrovnal.

Fotbalisté Jablonce zvítězili v Teplicích 2:1 díky gólu Miloše Kratochvíla z třetí minuty nastavení a uspěli po dvou porážkách za sebou. Hosty v prvním poločase poslal do vedení Michal Jeřábek, krátce po změně stran vyrovnal Jakub Řezníček. Chvíli před Kratochvílovou vítěznou brankou jablonecký Jan Krob neproměnil penaltu. Svěřenci trenéra Petra Rady se vrátili na čtvrté místo tabulky, Tepličtí počtvrté za sebou nezvítězily a jsou dvanácté.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu, uprostřed autor gólu Miloš Kratochvíl.

Ostrava vyhrála v Olomouci 3:2, po čtyřech zápasech naplno bodovala a vrátila se do elitní šestky tabulky. Sigma po třetí porážce za sebou zůstala jedenáctá, nespokojení fanoušci volali po konci trenéra Hanáků Látala.

Už v úvodním poločase se prosadili hostující Milan Jirásek, Ondřej Šašinka a Nemanja Kuzmanovič. Za Hanáky snižovali Lukáš Juliš a těsně před koncem utkání David Houska.

Fotbalisté Slavie ve šlágru ligy remizovali s druhou Plzní 0:0, k obhajově titulu tak jsou zase blíže. Dvě kola před koncem základní části ligy mají Pražané jistotu, že do mistrovské nadstavby půjdou z první příčky, a i druhý jarní zápas s Plzní budou hrát v Edenu. Západočeši v osmém jarním ligovém duelu po zimním příchodu slovenského trenéra Adriana Guľy poprvé nezvítězili.

Plzeň podržel gólman Hruška, když v takřka prázdném Edenu zlikvidoval tutovky Masopusta a Stanciua. Západočeši byli ke vstřelení gólu nejblíže ve druhé půli po hlavičce Čermáka, ani on ale nakonec neuspěl. Gólové radosti se tak šlágr nejvyšší soutěže nedočkal.

Program 28. ligového kola:
Sobota
Zlín - Příbram 1:0
Liberec - Mladá Boleslav 2:2
Bohemians - Sparta 0:1
Neděle
Opava - Slovácko 1:1
Branky: 21. Železník - 64. Petržela.
Karviná - Č. Budějovice 0:0
Olomouc - Ostrava 2:3
Branky: 34. Juliš, 90.+4 Houska - 5. Jirásek, 23. O. Šašinka, 45. Kuzmanovič.
Teplice - Jablonec 1:2
Branky: 48. Řezníček - 20. Jeřábek, 90.+3 Kratochvíl.
Slavia - Plzeň 0:0

Reklama