Hlavní obsah

Liberci přesilovka na výhru nestačila. Nejsme Plzeň, bod je zlatý, prohlásil Hoftych po duelu s Boleslaví

Liberec

Po úterní výhře v derby s Jabloncem (1:0) fotbalisté Liberce poprvé v sezoně poskočili na třetí příčku. Upevnit si ji ale v sobotním duelu 28. kola první ligy nedokázali, byť hráli 40 minut přesilovku. Nakonec byli rádi, že s Mladou Boleslaví uhráli alespoň bod (2:2). Díky vlastnímu gólu stopera Tatajeva v samém závěru nastavení.

Foto: Vít Černý, ČTK

Achmed Alibekov z Liberce a Tomáš Ladra z Boleslavi.

Článek

„Každý teď slyší, jak je super, že jsme třetí. Že příště zase vyhrajeme. Pro hráče ale není situace úplně jednoduchá, cítí určitý tlak, který doteď nepoznali," uvedl trenér Slovanu Pavel Hoftych.

Jeho tým vstoupil do zápasu mizerně, ve druhé minutě po hrubce v rozehrávce prohrával. Do přestávky sice srovnal Kuchtou, Budínský z penalty ale vrátil oslabeným Středočechům vedení. Navíc se po druhé žluté nechal vyloučit  stoper Kačaraba. Liberec odvrátil porážku až díky vlastenci Tatajeva.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jan Kuchta z Liberce (druhý zleva) se raduje z gólu.

Nepovedla se mu tak druhá domácí přesilovka v řadě, se Slováckem ji zužitkoval až v závěru. „Nejsme Plzeň, nemáme hru založenou na dominanci, ale na brejcích. Zavřená obrana nám nesvědčí. Všichni očekávali, že doma vyhrajeme, v přesilovce je očekávání dvojnásob velké. S tím se popere málokdo," podotkl Hoftych, podle kterého výkon mužstva ovlivnila také rychlá branka Boleslavi.

Bod je zlatý, ale teď není jistá ani první šestka

„Nebyli jsme to my, nebyli jsme úplně ve svých rolích. Nakonec bereme bod, který v situaci, ve které jsme byli, je a může být zlatý," uvedl kouč Slovanu, Bronzová příčka mu lichotí, nicméně se k ní neupíná, zůstává nohama na zemi.

„Bavme se o první šestce. Do jara jsme vstupovali bez klíčových útočníků, kteří v zimě odešli. Na první šestku jsme ztráceli pět bodů. Nikdo nečekal, že bychom se tam dotáhli. Ani teď ji pořád nemáme jistou. Takže je zbytečné bavit se o první trojce. Vážíme si, že jsme udělali vítěznou šňůru, ale není to o tom, že bychom byli lepší než Sparta nebo Jablonec. Zápasy zvládáme díky rychlosti, jednoduchosti," pověděl Hoftych.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava