Hlavní obsah

Teplice porazila proti Dinamu Záhřeb jediná chyba

Pátou zimní prohru v řadě utrpěli fotbalisté Teplic. Na úvod herního soustředění v Turecku dnes podlehli Dinamu Záhřeb 0:1 a za celý zápas si nevypracovali ani příliš šancí. O jejich prohře rozhodla branka útočníka Tadiče, který po rychle rozehrané standardní situaci využil zaváhání obránců a svůj brejk proměnil.

Článek

"Ale ani my jsme je krom tohohle nepustili do žádné vážnější šance, bylo to remízové utkání," řekl ČTK teplický trenér Jiří Plíšek. I přes prohru byl s výkonem hráčů spokojen. "Musím hráče pochválit, odehráli velmi dobrý zápas, dokázali s kombinační kvalitou Dinama držet krok. Takhle bychom proti silným soupeřům měli hrát," řekl Plíšek.

Debut v teplické brance dopřál posile ze Sparty Tomáši Grigarovi. "Zachytal solidně, až se sehraje s obranou, bude to ještě lepší," dodal kouč.

Zatímco Dinamo během zápasu protočilo 22 hráčů, Tepličtí střídali jen čtyřikrát. I to prý mohlo v závěru utkání hrát roli. "Mají hodně silný kádr a bylo to vidět, hromadné střídání je vůbec neoslabilo, naopak. My zase chtěli nechat své hráče hrát pokud možno celý zápas, aby si to vyzkoušeli," vysvětlil Plíšek. Druhý poločas v dresu Dinama odehrál i český útočník Miroslav Slepička, příliš se ale neprosadil.

Teplice se rozhodly šetřit část hráčů i kvůli tomu, že je už ve čtvrtek čeká další zápas s Hirošimou. I v něm bude pokračovat hledání fotbalisty, jenž by byl schopen ze středu zálohy řídit hru. "Nemáme klasického špílmachra, takže musíme pracovat s jinými variantami. Musíme tyhle schopnosti rozložit na více hráčů. Část může převzít Ljevakovič, ale i Vachoušek," připomněl Plíšek.

Příbram se Limassolu nedočkala a prohrála i s náhradou

Menší zmatky provázely herní soustředění fotbalistů Příbrami na Kypru. Místo původně avizovaného AEL Limassol dnes našli náhradu v nováčkovi tamní ligy z Pafosu. Ani to ale svěřencům trenéra Massima Moralese k lepšímu výsledku nepomohlo a po brance Senegalce Ismaela Ba podlehli 0:1.

"Je to šestý celek zdejší ligy, jsou hned za Limassolem. Byl to kvalitní zápas, po poločase jsme bohužel inkasovali," řekl ČTK asistent trenéra Jiří Ryba.

Klubový web označil branku za ofsajdovou, celý zápas prý navíc provázely strkanice po tvrdých soubojích. V dresu Pafosu se objevil i český záložník Martin Kolář, který v minulosti hájil barvy Bohemians, Anderlechtu či anglického Stoke.

Fotbalisté Zlína porazili v přípravě Olimpiji Lublaň 2:0

Fotbalisté Zlína porazili ve svém druhém přípravném utkání na soustředění v Turecku vedoucí tým slovinské nejvyšší soutěže Olimpiji Lublaň 2:0. Branky vstřelili po změně stran Rýdel a Vyskočil, který byl deset minut před koncem vyloučen. Zlín dnes postrádal zraněné Malcharka, Trubilu a Kroupu.

V prvním poločase neproměnil vyloženou šanci Musil, po změně stran promarnil slibné sólo Šmahaj. V 59. minutě vstřelil vedoucí gól Rýdel a o dvě minuty později přidal druhý gól Vyskočil, který zakončil Šmahajovu akci.

V týmu Lublaně se představila i pětice bývalých slovinských reprezentantů. Hra Olimpije však vedle dobré práce s míčem vynikala i tvrdostí. "Zápas byl pro všechny naše hráče vzhledem k tvrdosti soupeře zkouškou psychické odolnosti. Byla to zdařilá prověrka," uvedl po utkání asistent zlínského trenéra Marek Kalivoda.

Přípravná utkání českých fotbalových klubů v zahraničí:
FK Teplice - Dinamo Záhřeb 0:1 (0:0)
Branka: 70. Tadič.
Sestava Teplic: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Stožický, Matula, Ljevakovič (52. Doležal), Gašparík (57. Mareš) - Vachoušek (86. Smejkal), Mahmutovič (70. Vondrášek). Za vítěze odehrál druhý poločas Miroslav Slepička.
Viktoria Plzeň - MFK Dubnica 4:1 (1:1)
Branky Plzně: 46. a 78. Mlika, 10. Kolář, 75. Horváth z pen.
Sestava Plzně - 1. poločas: Daněk - Ševinský, Navrátil, Hájovský, Jiráček - Petržela, Limberský, Horváth, Kolář - Rezek, Krbeček.
2. poločas: Daněk (65. Houdek) - Bauer, Rada, Navrátil, Lecjaks - Dvořák, Blažek, Horváth, Varadi - Tatanašvilli, Mlika.
FK Mladá Boleslav - Tom Tomsk 1:0 (0:0)
Branka: 90. Pecka.
Sestava Mladé Boleslavi: Šeda - Kalina (68. Dittrich), Procházka (46. Janíček), Rolko, Mach (46. Fabián) - Dittrich, Kúdela (68. Murárik), Opiela (46. Sylvestre), Sedláček (69. Poláček) - Papadopulos (46. Mendy), Pecka.
Tescoma Zlín - Olimpija Ljublaň 2:0 (0:0)
Branky: 59. Rýdel, 61. Vyskočil. ČK: 80. Vyskočil.
Sestava Zlína: Kořínek - Pazdera, Zbožínek (46. Kroča), Čelůstka (46. Malý), Elšík - Musil (76. Kašpar), Rýdel, Motal (76. Riedl), Lukaštík (71. Žůrek) - Bača (46. Šmahaj), Žůrek (46. Vyskočil).
1. FK Příbram - Apap Pafos 0:1 (0:0)
Branka: 65. Ba.
Sestava Příbrami: Hruška - Plašil (46. Mapania), Nordine, Miller (65. J. Štochl), Pleško - Klesa (70. Šmejkal), Tarczal, Borek (70. Oguzhan), Fantiš - Huňa (70. De Oliveira), M. Štochl (46. Brožík).

Reklama

Související témata: