Hlavní obsah

Karviná - Budějovice 0:0Karviná doma nevyhrála a dál je na barážové příčce

Fotbalisté Karviné ve 28. kole první ligy doma remizovali 0:0 s Českými Budějovicemi a zůstali na čtrnáctém místě tabulky, které znamená účast v baráži. Jihočeský nováček je dál na osmé pozici.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Jan Moravec z Karviné a Pavel Šulc z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Karviná se po dvou ligových porážkách za sebou od začátku pustila do útoku, ale první střelu na bránu obstaral ve 12. minutě hostující Šulc, který nepříliš razantní hlavičkou brankáře Bolka nepřekvapil. Zanedlouho se hosté marně dožadovali penalty po souboji Hanouska s Mršičem.

Domácí převzali iniciativu a mezi 15. a 24. minutou si vypracovali dvě slibné příležitosti, ale Ba Loua "šajtlí" ani Taiwo umístěnou ranou k tyči nepřekonali zkušeného gólmana Drobného. Jeho branku pak minul Ba Loua.

Na druhé straně po chybě v karvinské rozehrávce zase Šulcovu ránu z úhlu vytáhnul Bolek na roh. V nastavení prvního poločasu ještě Taiwo vypálil nad břevno budějovické branky.

Po hodině hry po pěkné akci opět zakončoval aktivní Ba Loua, ale také jeho střelu z hranice šestnáctky zneškodnil pozorný Drobný. Čtyřicetiletý brankář v 66. minutě vytáhnul i Lingrovu přízemní střelu.

Budějovičtí tak udrželi remízu a potřetí za sebou venku v lize nezvítězili. Karviná naplno bodovala v jediném z posledních šesti kol a na poslední Příbram má v tabulce sedmibodový náskok.

28. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Lerch - Šimáček, Matoušek. ŽK: Taiwo, Lingr - Javorek. Bez diváků.
Karviná: Bolek - Moravec, Santos, Šindelář, Čonka - Qose, Hanousek (88. Guba) - Taiwo, Lingr, Ba Loua (80. Vukadinovič) - Tijani (71. Kubala). Trenér: Jarábek.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Talověrov, Kladrubský - Brandner (68. Kulhánek), Čavoš, Havelka (57. Javorek), Šulc, Mršič (76. Mészáros) - Schranz. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: