Hlavní obsah

Ač odešel ve zlém, z úcty k bývalým spoluhráčům a fanouškům gól neslavil

Radek MalinaSport.czPrávo

Ještě na podzim oblékal dres Teplic. Od února je fotbalový obránce Michal Jeřábek hráčem Jablonce, v jehož dresu si v neděli připsal první gól a druhý start v základní sestavě. Zatímco při prvním startu mezi jedenácti vyvolenými musel přijmout pětibrankový výprask na Slavii, juchal tentokrát nad ziskem tří bodů. S ohledem na klubovou minulost ale slavil umírněně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Jeřábek z Jablonce a Jakub Řezníček z Teplic v důrazném souboji.

Článek

„Pro mě šlo o hodně specifické utkání s ohledem na čtyři roky, které jsem v Teplicích prožil. Po příchodu na stadion jsem mířil do odlišné šatny, rozcvičoval se na druhé polovině. Všichni domácí hráči jsou moji kamarádi," vypravoval. „Když jsem dal gól, nechtěl jsem ho ani slavit. Nepřišlo mi fér vůči bývalým spoluhráčům ani fanouškům, abych se radoval," vracel se k okamžiku z dvacáté minuty, kdy hlavou proměnil přihrávku od kapitána Hübschmana.

Pět minut před koncem hrací doby pak vybojoval pokutový kop. „Čmovš mě po standardní situaci dohrál. Myslím, že šlo o jasnou penaltu," tvrdil Jeřábek. Další z bývalých teplických hráčů Krob však nabídnutou šanci nevyužil. I tak Jablonec brankou Kratochvíla v nastavení vydřel tři body. „Měli jsme štěstí. Přežili jsme několik tutovek domácích," uznal Jeřábek.

Triumf pro něj nepochybně představoval sladké zadostiučinění. Vždyť Teplice opouštěl ve zlém. Odmítl totiž prodloužit profesionální smlouvu, která mu měla vypršel v létě letošního roku. Klub jej následně přeřadil do třetiligového béčka. Jeřábek klubu zaslal výpověď ze smlouvy, kterou Fotbalová asociace České republiky uznala jako oprávněnou, a tak mohl šestadvacetiletý zadák odejít do Jablonce.

„Nikoho z vedení Teplic jsem před zápasem nepotkal. Psal jsem si s bývalými spoluhráči v týdnu, ale pak už jsem se soustředil jen na svůj výkon, abych byl stoprocentní," vysvětloval po zápase, v němž vydatně přispěl k úspěchu.

„Teplice mají starosti, ale já už jsem jinde a je mojí prioritou úspěch Jablonce, s nímž bojujeme o šestku. A výhra je pro nás vítanou bodovou injekcí," věděl Jeřábek a byl nepochybně tuze rád, že bude velmi pravděpodobně bojovat o pohárovou Evropu, zatímco jeho bývalé spoluhráče čeká drsná bitva o záchranu.

Reklama

Související témata: