Hlavní obsah

Exsparťan mohl Slavii setnout, ale neuspěl. Titul ještě Plzeň nevzdává

Praha

Je odchovancem Sparty, v níž prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Skalp Slavie by měl pro něj sladkou příchuť, a právě Aleš Čermák měl v Edenu největší šanci Plzně. Gól však nedal ani on, v 67. minutě hlavičkoval těsně vedle, a tak fotbalisté Viktorie dál ztrácejí na lídra osm bodů. „První moment jsem si říkal, že by míč mohl do brány spadnout, dobře jsem ho trefil. Ale jak spadl o zem, stočil se ven. Škoda, protože zápas by byl hned jiný,“ lituje Čermák po bezbrankové remíze.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Petr Ševčík ze Slavie a Aleš Čermák z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Bod z Edenu by jindy nejspíš brali. Za dané konstelace ovšem hraje remíza do karet mnohem víc Slavii. Pro Plzeň se mistrovské propočty značně komplikují, i když do konce základní části zbývají dvě kola a oba celky se znovu střetnou na stadionu Slavie v pětikolové nadstavbě o titul.

„Zbývá sedm zápasů, což je 21 bodů. Ještě je všechno hratelné. Pojedeme na Slavii ještě jednou. Příště tady musíme vyhrát," poukazuje křídelník Jan Kovařík.

„Samozřejmě jsme dál ve hře o titul. Zápasů je ještě dost, včetně dalšího na Slavii. Jdeme dál. Budeme makat. Ve středu hrajeme proti Zlínu. To je náš hlavní cíl," přidává se Aleš Čermák.

Kovařík: Remíza je lehká ztráta

Středová řada Viktorie zatím na jaře v lize kralovala. Slavia jí ovšem perfektně uhlídala.

„Hodně s námi běhali, uprostřed hřiště jsme téměř neustále hráli jeden na jednoho. Vlastně i na lajnách. Velice těžký zápas. Nechci moc hodnotit, zda bod je zasloužený či nikoliv. Měli jsme také šance, hlavně ve druhém poločase jsme se dovedli do nebezpečných situací dostat. Ale Slavia měla po pauze také obrovskou možnost," přemítá Čermák.

Trenéru Guľovi chybělo ve hře Viktorie víc odvahy a rizika. Mužstvo vůbec poprvé pod jeho vedením ztratilo body.

„Potřebovali jsme vyhrát, takže si myslím, že remíza je lehká ztráta. Slavia ukázala, že má dobré mužstvo. Hodně vyrovnaný zápas mohl skončit jakkoliv. Nakonec máme bod. Budeme bojovat dál. Ještě zbývá hodně zápasů a bodů," ujišťuje Kovařík.

Reklama

Související témata: