Hlavní obsah

Žižkov zakončil přípravu na Kypru remízou s Lokomotivem Sofia

V závěrečném utkání na herním soustředění na Kypru remizovali fotbalisté Viktorie Žižkov s Lokomotivem Sofia 1:1. Bulharský tým se v neděli ujal vedení v 64. minutě, o deset minut později vyrovnal Richard Kalod. Předposlední celek ligové tabulky na Kypru dvakrát zvítězil a dvakrát remizoval.

Článek

Viktoria si vytvořila v prvním poločasu čtyři slibné brankové příležitosti, které však neproměnila. Nejprve neuspěl Straka, v sólovém úniku proti brankáři selhal i Švancara, jehož další pokus skončil na tyči. Mezitím se neprosadil Vaculík. Soupeři rozhodčí neuznal branku kvůli ofsajdu.

FK Viktoria Žižkov - Lokomotiv Sofia 1:1 (0:0)
Branka Žižkova: 73. Kalod.
Sestava Žižkova: Bartalský (46. Kolář) - Gabriel, Pilař, Vaculík, Zengue (46. Koukal) - Stracený (46. Corea), Hušbauer (46. Kalod), Sabou (80. Procházka), Vozábal - Straka (75. Pe He-min), Švancara (60. Hottek). Trenér: Ščasný.

Fotbalisté Olomouce remizovali na soustředění v Turecku s vedoucím týmem bulharské ligy Levski Sofia 0:0. Soupeř po většinu zápasu na hřišti dominoval, ale nedokázal si poradit s obranou Sigmy, která se tak na kempu v Antalyi ani ve svém třetím utkání nedočkala výhry.

Trenér Zdeněk Psotka dnes poslal na trávník prakticky nejsilnější možnou sestavu, jež ale čelila náporu protivníka s českým legionářem Davidem Bystroněm na pozici stopera. Jednu gólovou příležitost zlikvidoval brankář Drobisz, při druhé mu pomohla tyč.

Tlak účastníka předkola Ligy mistrů a Poháru UEFA v druhé půli otupily změny, po nich už Levski neměl takovou převahu a růžky vystrčili i Olomoučtí. Jednu z mála nadějných situací nevyužil Doležal.

Sigma ubránila lídra bulharské ligy i přesto, že v 65. minutě musel po druhé žluté kartě nuceně vystřídat stoper Šuškavčevič. Vítězství mohl na stranu Sofie v závěru ještě strhnout Nadjalkov, ale Drobisz byl proti.

Sigma Olomouc - Levski Sofia 0:0
Sestava Olomouce: Drobisz - Nuc, Šuškavčevič (65. Ulma), Škerle, Onofrej - Kaščák, Hořava - Doležal, Melinho (75. Štětina), Kobylík (75. Petr) - Ordoš (53. Štěpán). Trenér: Psotka

Fotbalisté Teplic se rozloučili s herním soustředěním v Turecku nedělní prohrou s Dinamem Bukurešť 1:2. V prvním poločase inkasovali z penalty od Maria Niculae, který je vzápětí potrestal i podruhé přesnou dorážkou spoluhráčovy střely do břevna. I když si Tepličtí po změně stran vytvořili tlak, stačilo to jen na snížení.

Zápas se po dohodě odložil o dvě hodiny a hrál se až večer. "Odehráli jsme výborný zápas, měli jsme spoustu šancí, bylo to všechno ve velkém tempu. Škoda, že proti nám rozhodčí odpískal velmi spornou penaltu. Druhý gól zase přišel po brejku, který vůbec nemusel být, kdyby odpískal jejich hráči ruku na brankové čáře. Bohužel jsme vyhráli jen na šance," řekl trenér Jiří Plíšek.

I když si své hráče pochvaluje, příliš spokojený s výsledky být nemůže. Z osmi zápasů v zimní přípravě Teplice vyhrály jen jediný a stále jim schází kreativní středopolař.

"Proti Záhřebu jsme měli výbornou defenzivu, ale schází nám ofenzivní síla. V neděli jsme proto za dva útočníky postavili ještě Vachouška a právě jemu vděčíme za to, že jsme měli tolik šancí," uvedl Plíšek. Skóroval jen mladý útočník Tomáš Vondrášek, který si v 66. minutě naběhl na Doležalův centr a z voleje poslal míč do sítě.

FK Teplice - Dinamo Bukurešť 1:2 (0:2)
Branky: 66. Vondrášek - 35. a 42. Niculae.
Sestava Teplic: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Doležal (65. Gašparík), Matula (44. Merzič), Stožický (81. Verbíř) - Vachoušek - Mahmutovič (86. Jindráček), Vondrášek (75. Mareš). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: