Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Gólman hrdinou bitvy o titul, Slavia děkuje bojovníkům

Praha

Nejočekávanější duel sezony sice ještě nerozhodl, ale hodně v bitvě o titul napověděl. Slavia si udržela osmibodový odstup od Plzně, což jí vyhovuje. Viktoria přitom děkuje svému brankáři, že z Edenu odvezla aspoň bod. Gólman Hruška tak nechybí v ideální sestavě 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz. Dva hráče má v jedenáctce Slavia, Sparta a Baník.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:

Článek

Hned několik brankářů se o víkendu zaskvělo. Plzeňský Hruška byl ovšem hvězdou dlouho očekávaného šlágru. Jen díky němu může Viktoria ještě aspoň teoreticky spřádat plány na zisk titulu. Slavia pro ni byla až příliš silným protivníkem. Pohybliví záložníci v čele s Ševčíkem zkrotili rozjetou středovou řadu Viktorie, k neúnavným bojovníkům patřil i útočník Tecl.

Sparta zvládla derby v Ďolíčku. Jedinou gólovou akci narýsoval kapitán Dočkal, obranu staví na nohy Hancko, slovenský host z Itálie. Matné období ukončil výhrou v Olomouci ostravský Baník. Efektivní byl útočník Šašinka, obranu držel Svozil.

Zlín si proti Příbrami připsal vůbec první jarní výhru, o čisté konto se přičinil obránce Simerský. Jihočeši i díky Kladrubskému uhráli bezbrankovou remízu v Karviné, Slovácku zařídil v Opavě remízu zkušený Petržela. Oslabená Mladá Boleslav dlouho sahala v Liberci po výhře, opřít se mohla o záložníka Janoška.

Sestava 28. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Hruška (Plzeň) - Svozil (Ostrava), Hancko (Sparta), Simerský (Zlín), Kladrubský (České Budějovice) - Petržela (Slovácko), Dočkal (Sparta), Ševčík (Slavia), Janošek (Mladá Boleslav) - O. Šašinka (Ostrava), Tecl (Slavia).

Reklama