Hlavní obsah

Vácha ve Spartě nekončí. Jeden z pamětníků posledního titulu prodloužil smlouvu

Praha
Aktualizováno

Ještě neřekl poslední slovo. Lukáš Vácha bude i nadále oblékat rudý dres fotbalové Sparty. Jedenatřicetiletý kapitán B-týmu podepsal novou smlouvu a v klubu bude působit také v dalším ročníku. Zkušený internacionál na Letné zůstává jedním z mála pamětníků posledního titulu z roku 2014.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal (vlevo) a Lukáš Vácha se na Olympijském stadionu v Římě radují z postupu Sparty do čtvrtfinále Evropské ligy.

Článek

Přijal roli lídra rezervního týmu a nestěžuje si. „Vážím si každého dne, kdy můžu být ve Spartě," cituje klubový web Lukáše Váchu po podpisu nové smlouvy.

„Moc příjemné pocity. Jsem hrdý a pyšný, že jsem mohl znovu podepsat smlouvu ve Spartě. Vždycky jsem říkal, že jsem hrdý, že mohu nosit sparťanský dres, a těší mě, že prodlužuju smlouvu. Je to vizitka mojí práce a já si toho strašně moc vážím," cení si.

Do Sparty hráč s přezdívkou Vašon přišel v lednu 2013 jako mistr ligy se Slovanem Liberec. Hned v následujícím ročníku slavil titul také na Letné a k němu přidal i domácí pohár. V sezoně 2015/16 došel s mužstvem až do čtvrtfinále Evropské ligy.

„Skvělých momentů, které jsem ve Spartě zažil, je strašně moc. Největší jsou pro mě titul, evropské tažení a pohár," usmívá se Vácha.

Zkušený internacionál teď působí mezi mladíky v béčku, jehož cílem je postup do druhé ligy. ČFL však byla kvůli pandemii koronaviru po 16. kole předčasně ukončena, mužstvo bylo na druhém místě tabulky se ztrátou dvou bodů na vedoucí Táborsko. Vácha odehrál jedenáct utkání a jednou se prosadil střelecky.

„Trénujeme nyní tak, aby hráči byli připraveni případně doplnit áčko. Vazba je pořád stejná a velmi dobrá. Připravujeme se po dobu, kdy bude hrát A-tým. Potom uvidíme, jak se naplánuje naše příprava," dodává mazák.

Reklama

Související témata: