Hlavní obsah

Fuška v černém městě. Slavia míří tam, kde se jí nedaří

Ostrava černá, děvucha věrná, zpívá Jarek Nohavica o svém městě. Sešívaní si s ním ovšem nepobrukují. Fotbalisté pražské Slavie ani ve své blyštivé éře na stadion ve Vítkovicích nejezdí rádi. Baník, ať už kdysi na Bazalech či teď v novém působišti, prohrál jediný z posledních deseti domácích ligových zápasů se Slavií a v posledních třech bodoval, z toho dvakrát po remíze 0:0. Obhájce titulu čeká tři dny po šlágru s Plzní další perný krok k titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrizio Stronati z Baníku Ostrava a Peter Olayinka ze Slavie Praha během podzimního utkání v Edenu.

Článek

Rozbory a analýzy přímého souboje o titul ještě ani nedozněly, a už je tady nová výzva. Sešívaní se jen několik desítek hodin po nedělní remíze s Plzní chystají na horkou půdu.

„V Ostravě nás nečeká nic lehkého. Všichni víme, jak to tam chodí. Nic nám nenechají zadarmo. Nicméně si myslím, že po výkonu s Plzní máme dobrý pocit a chceme na klíčový zápas navázat. Jedeme tam zvítězit," ujišťuje na klubovém webu záložník Laco Takács.

Slavia si remízou s Viktorií zajistila vítězství v základní části a do pětikolové nadstavby tak půjde z prvního místa. Mistři si udrželi v čele tabulky osmibodový náskok, který budou ve středu večer hájit v Ostravě. Druhá Viktoria v předposledním 29. kole základní části hostí Zlín.

„Jedeme do prostředí, kde se nám v poslední době nedaří, dlouho jsme tam nevyhráli. Na Baníku je nepříjemné hrát pro každý tým, navíc je tam specifická atletická dráha," uvědomuje si trenér Jindřich Trpišovský.

„Ani jsme v Ostravě nikdy nepodali náš optimální výkon. Hodně přemýšlíme, co změnit," avizuje kouč.

Rozhodující je teď regenerace

Baník se výhrou v Olomouci vrátil do elitní šestky tabulky. Slavia na jeho půdě zvítězila v jediném z posledních deseti ligových duelů.

„Určitě na hře Baníku zanechal stopu nový trenér Kozel, ale v Ostravě je to vždy válka. S tím do toho jdeme," poukazuje Takács.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Takács ze Slavie Praha a Patrizio Stronati z Baníku Ostrava.

Sešívaní jsou z posledních sezon zvyklí na zápasy v rychlém časovém sledu.

„Výhoda to asi je. Máme hodně široký kádr," míní Takács.

„Zápasy jdou v rychlém sledu po sobě. Bude strašně záležet, jak dokážou týmy zregenerovat. To bude rozhodovat o vývoji."

Všech osm zápasů 29. kola začíná v 18:00 hodin, Baník hraje se Slavií před kamerami O2 TV Sport.

Reklama