Hlavní obsah

Sparta - Opava 2:0Dorostenci nachystali razítko na čtvrtou výhru v řadě a účast v první šestce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Kozák 1 : 0
71. Frýdek 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Ještě nedávno byli v tabulce až devátí. Léčba Kotalem však zabírá a po výhře 2:0 nad Opavou v 29. ligovém kole jsou fotbalisté pražské Sparty čtvrtí a zajistili si pro nadstavbu účast ve skupině o titul. Letenští vyhráli již čtyři zápasy v řadě, což se jim naposledy povedlo loni, kdy na začátku jara zvítězili dokonce v šesti kolech za sebou. Autor vítězného gólu Kozák se dotáhl na čelo tabulky střelců, druhou branku pak Frýdkovi nachystali dorostenci Hložek s Karabcem. Opava se propadla na poslední místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Libor Kozák, Adam Karabec a Michal Trávník oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Zápasy se valí v rychlém sledu, Sparta proto sáhla proti derby v Ďolíčku ke čtyřem změnám. Vůbec poprvé od začátku nastoupil šestnáctiletý Karabec, rumunský gólman Nita se vrátil mezi tyče poprvé od přestřelky 3:3 s Olomoucí na začátku září. Na lavičce zůstali Dočkal, Sáček, Frýdek a Heča. Slezanům chybělo šest hráčů, třeba veterán Zavadil se na zápas díval jen z tribuny.

Letenští jsou pod koučem Kotalem organizovanější než dřív, což se ukázalo hned v 11. minutě. Do kombinace od vlastní šestnáctky se zapojila většina hráčů, Karabec a Vindehim ve finále uvolnili na křídle Karlssona a jeho centr zužitkoval z malého vápna opavský odchovanec Kozák. Jedenáctým podzimním gólem se v čele tabulky střelců dotáhl na Kangu s Budínským.

Karabec pak ztroskotal na brankáři Fendrichovi, po rohu těsně vedle hlavičkoval stoper Hancko. Ještě do přestávky nejlepší sparťanský obránce posledních týdnů dostal čtvrtou žlutou kartu a na Slovácku bude příště chybět.

Domácí vedli jen o gól a Opava stále žila, zvláště když Kozák s Karlssonem pohrdli po přestávce tutovkou. Hosté cítili šanci a Žídek po rohu trefil tyč...

Sparta přece jen gólovou pojistku přidala. Pro střídajícího Frýdka ji připravili dorostenci Hložek a centrující Karabec, míč ještě do vlastní brány tečoval Jursa. Další šance nevyužili Mandjeck a Hložek.

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 11. Kozák, 71. Frýdek. Rozhodčí: Marek - Vodrážka, Batík - Královec (video). ŽK: Trávník, Hancko, Štetina - Žídek. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Sparta: Nita - Vindheim, Štetina, Hancko, Hanousek - Trávník (46. Sáček) - Karlsson (65. Frýdek), Kanga (75. Dočkal), Karabec (75. Mandjeck), Hložek - Kozák (65. Tetteh). Trenér: Kotal.
Opava: Fendrich - Hrabina, Hnaníček, Žídek, Helešic - Řezníček, Schaffartzik - Mondek (75. Sus), Jursa (78. Železník), Dordič (83. Ščudla) - Juřena (83. Texl). Trenér: Balcárek.

Reklama

Související témata: