Hlavní obsah

Budějovický rychlík zářil a kouč ho zahrnul chválou: Skvělý výkon, bylo ho plné hřiště

České Budějovice

Stává se českobudějovickým spasitelem. V minulém domácím klání s fotbalisty Olomouce Pavel Šulc parádně připravil vedoucí gól pro Čavoše, ve středu zase ranou na přední tyč nastartoval obrat Dynama nad Teplicemi a výhru 3:1.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva Patrik Žitný z Teplic, David Černý z Teplic a Pavel Šulc z Českých Budějovic.

Článek
Fotogalerie

Rychlonohý záložník, kterého v zimě na jih Čech zapůjčila Plzeň, navíc načasoval svůj premiérový zásah v první lize na ideální okamžik. Dynamo se v tu chvíli vzpamatovávalo z trefy Řezníčka, jenž krátce po poločasové pauze otevřel skóre.

„Ještě že jsme srovnali, protože soupeř byl zrovna na koni. Ivan Schranz krásně zatáhl balon a dal ho pod sebe. Trochu se štěstím jsem do něj kopnul, ale zapadlo to tam," oddechl si 19letý talent, který ještě v nastavení stvrdil triumf 3:1, když mu lahůdkově naservíroval míč před poloprázdnou bránu Mršič.

„Došlo to ke mně a zase se štěstím pod nohou brankáře to tam prošlo," usmíval se Šulc. Přitom dokonce cílil na hattrick, pár minut předtím však nezakončil podle představ.

Navzdory neproměněné příležitosti ovšem výkonem nadchl. Komplimenty ostatně nešetřil ani trenér David Horejš, jenž v sestavě postrádal Havelku. „Pavel podal opravdu skvělý výkon. Šel výkonnostně nahoru. My ho chválili už dřív, akorát jsme po něm chtěli čísla. Proti Sigmě měl dvě asistence, šel ještě sám na bránu, ale chyběl gól. Teď si konečně počínal, jak bychom si přáli," hřeje kouče Dynama.

„Bylo ho plné hřiště, nebojí se hrát, hostování pomůže jak jemu, tak nám," přidal chválu na adresu mládežnického reprezentanta Horejš.

Šulc zářil a Jihočeši z toho profitovali. Po skalpu Teplic se přiblížili na dostřel Skupiny o titul. Před závěrečným duelem základní části na půdě Opavy ztrácejí na aktuálně šestou Ostravu jen bod. „Šance určitě je, když vyhrajeme, věřím, že v šestce budeme," burcuje Šulc, jehož čeká pikantní bitva. Právě ve slezském klubu totiž ještě na podzim hostoval. „Těším se tam moc. Strávil jsem v Opavě půl roku, bude to zase velký boj," tuší.

Reklama

Související témata: