Hlavní obsah

Nadšení, elán, bylo nás cítit. Tudy by měla vést cesta, hlásí Hejkal. Teplice ale opět padly

České Budějovice

Šlo o moment, který do osudu ligové bitvy na Střeleckém ostrově hodně promluvil. Matěj Radosta uviděl za bezbrankového stavu v rozmezí pouhých dvou minut dvě žluté karty a mazal do sprch. Teplice od 36. minuty dohrávaly v deseti a domácí České Budějovice nakonec dlouhou přesilovku využily.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Zleva Patrik Žitný z Teplic, David Černý z Teplic a Pavel Šulc z Českých Budějovic.

Článek

„Na pravé straně jsme nejprve vyřešili lajdácky aut, z čehož rekrutoval Matějův faul," komentoval první Radostovu žlutou hostující trenér Stanislav Hejkal. Devatenáctiletý záložník vzápětí ve skluzu trefil šlapákem Kladrubského a sudí Franěk mu bez váhání pobyt na trávníku ukončil. „Jestli má už žlutou a jde takhle do skluzu, si musí vyhodnotit sám. Ale stalo se. Matěj má fotbalový život před sebou. Věřím, že se z toho poučí a Teplicím ještě pomůže," nezatracuje Hejkal mladíka, jenž v lize debutoval loni v březnu na hřišti Jablonce.

Dobře hrajícím Severočechům nastala velká komplikace, přesto dál kousali i v oslabení. „Museli se pak trochu zatáhnout, ale i tak byly jejich protiútoky nebezpečné," připomněl záložník Dynama Pavel Šulc. „Přijít zkraje utkání o jednoho hráče bylo nepříjemný, ale úplně nás to nepoznamenalo. Vytvářeli jsme si šance," přitakal teplický záložník Lukáš Mareček, jenž vzhledem k početné marodce nastoupil znovu na beku.

Měl pravdu. Tepličtí krátce po změně stran dokonce udeřili, když se po zemi trefil Řezníček. „Gól s námi zamával," přiznal kouč Dynama David Horejš. Domácí ale vysvobodil mladík Šulc, rychlonohý záložník o pět minut později srovnal a v 80. minutě dokončil obrat z dorážky po rohu Schranz. „Mají vynikající hlavičkáře Sivoka a Schranze. Pokud má soupeř tolik standardek, může se stát, že jednu z nich neuhlavičkujete. Čmovš má míč na noze a místo do autu nebo dopředu ho odkopne zpátky na roh," mrzelo Hejkala po porážce 1:3.

Své svěřence ale jinak chválil. Teplice předvedly na jaře nejlepší venkovní výkon a sahaly po bodech. „Na Bohemce jsme podali žalostný výkon, v Budějovicích ale byli aktivní, plní nadšení, elánu, bylo nás cítit. Tudy by měla vést cesta," burcuje Hejkal.

Domů se však jeho mužstvo vracelo s prázdnou a v posledním kole základní části potřebuje nutně zabrat. Cíl skončit do desátého místa už Teplice nesplní, místo toho je čeká tuhý boj o záchranu. Z posledních pěti zápasů urvaly jen bod, v tabulce jim patří dvanáctá příčka, přičemž od barážové pozice je dělí pouhé tři body. Na Stínadla v neděli dorazí Příbram, tedy další sestupem ohrožený tým, který si ve středu zvedl náladu výhrou nad Libercem.

„Bude psychicky nahoře. Pokud ale udržíme entuziasmus a výkonnost z posledních dvou zápasů, body získáme," věří Hejkal, který na jihu Čech kvůli zraněním poslepoval obranu z ofenzivních borců. „Budeme zase minus jedna, protože Matěj Radosta hrát nebude. Spočítáme, kdo se nám vrátí, to je otázka pro lékaře," říká kouč Teplic, jehož pozice je po nezdarech stále nahnutá. „Spousta věcí proběhla v médiích, máme nějakou dohodu s vedením... Budu se opakovat, pokud poslední dva výkony přeneseme do dalších utkání, body získáme," dodal Hejkal.

Reklama

Související témata: