Hlavní obsah

VIDEO: Chceme titul a uspět v poháru, zní z pražské Slavie

Jan CíchaSport.cz

Chceme titul a uspět v Českém poháru. Tato věta zazněla v pátek z fotbalové Slavie Praha, která po podzimní části vede ligu o šest bodů před druhou Mladou Boleslaví. V zimě prošel kádr sešívaných velkou proměnou, když tým opustila čtveřice hráčů v čele s Mickaelem Tavaresem. "Snažili jsme se tyto hráče adekvátně nahradit a věřím, že se nám to podařilo,“ řekl šéf představenstva Tomáš Rosen.

Článek

Jako již tradičně prošel kádr úřadujícího mistra v zimním přestupním období rozsáhlou obměnou. Mužstvo opustil nejlepší střelec ligové soutěže Tomáš Necid, pravý bek Matej Krajčík a také tahoun týmu Mickael Tavares. „Snažili jsme se tyto hráče adekvátně nahradit a jsem přesvědčen, že se nám to podařilo,“ nechal se slyšet šéf představenstva Slavie Tomáš Rosen a doplnil cíle pro zbytek sezóny: „Chceme obhájit mistrovský titul a zároveň uspět v domácím poháru.“

Zdvihnout nad hlavu trofej pro šampióna Gambrinus ligy by po třiceti kolech chtěl i trenér vršovického celku Karel Jarolím. „Před druhou Mladou Boleslaví máme šestibodový náskok, který jsme si vydobyli kvalitními výkony a na tom nechceme nic měnit. Do každého utkání půjdeme s cílem zvítězit a prezentovat se dobrým fotbalm,“ řekl kouč a nastínil sestavu pro jaro: „Do pondělka ještě zbývá nějaký čas, přesto jsem na většině postech rozhodnutý. V útoku půjdou do začátku sezóny posily Pavel Fořt s Alešem Bestou."

Jaro začnou sešívaní doma s Plzní

Do jarních bojů vstoupí sešívaní pondělní ligovou dohrávkou proti Plzni. Na svém stadiónu v Edenu se pokusí prodloužit sérii domácích vítězných ligových zápasů. Ta je v moderním fotbalovém stánku je úctyhodná. Osm výher z osmi utkání při skóre 23:3.

„Víme jakým stylem hry se asi bude Plzeň prezentovat. Věřím, že se na soupeře dobře připravíme a dokážeme se brankově prosadit,“ přeje si před prvním soutěžním utkáním v novém roce kouč Jarolím, jenž se bude muset obejít bez zraněných Kaufmana, Dřížďala a Šmicra.

Zápas proti bývalým spoluhráčům čeká i několik současných hráčů Slavie. Do velkého fotbalu ve Štruncových sadech nakoukl navrátilec do sešívaného dresu Pavel Fořt. V západočeském klubu dříve působili také Marek Jarolím a ještě před několika týdny i Petr Trapp. „Doufám, že přijde hodně lidí, a že si zápas pořádně užiju,“ věří nejlepší střelec sešívaných v přípravných utkáních Pavel Fořt.

Reklama

Související témata: