Hlavní obsah

Slavii hrozí trest. Pyro přerušilo zápas, i když bylo hlediště během šlágru prázdné

Praha
Aktualizováno

Hlediště zůstalo během nedělního ligového šlágru prázdné. Obhájcům titulu nicméně hrozí kuriozní trest. Disciplinární komise zahájila řízení s fotbalovou Slavií za porušení povinností pořadatele v duelu proti Viktorii Plzeň. Konkrétně za použití pyrotechniky v bezprostřední blízkosti stadionu vedoucí k přerušení utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Slavie se zdraví s fanoušky po zápase s Plzní za branami stadionu.

Článek

Fanoušci nemohou na stadion, a tak fandili sešívaným aspoň za branami. „Jejich podpora byla na hřišti určitě cítit. Už při nástupu nám fandili. Bylo slyšet, že jich je tam hodně. Obrovsky nám pomohli," děkoval nejvěrnějším příznivcům záložník Lukáš Provod.

Příznivci ovšem svou aktivitu přehnali. Způsobili přerušení zápasu, za což Slavii trest nejspíš nemine.

Chování fanoušků za branami stadionu zaměstnalo disciplinárku i v případě utkání Zlína s Baníkem Ostrava.

„Komise považuje, v souladu s Disciplinárním řádem FAČR, za výtržnost i použití pyrotechniky v bezprostřední blízkosti stadionu, pokud mohlo bezprostředně ohrozit osoby v areálu stadionu nebo jeho okolí, anebo mělo vliv na průběh utkání," avizuje předseda Richard Baček.

Baník trestu ušel

"V případě utkání Baníku ve Zlíně jsme se ovšem rozhodli řízení s hostujícím klubem zastavit, protože se nepodařilo prokázat přičitatelnost tohoto jednání fanouškům hostujícího klubu, a dále proto, že použití pyrotechniky (vhození do prostoru mezi stožárem osvětlení a plotem mezi areálem stadionu a přilehlou ulicí) nezpůsobilo ohrožení osob v areálu stadionu ani nemělo vliv na průběh utkání," vysvětluje Baček.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vzadu Patrizio Stronati z Ostravy, vpředu Antonín Fantiš ze Zlína.

Disciplinárka dále potrestala vedoucího týmu Slovácka Veliče Šumulikoskiho za nesportovní chování po skončení zápasu v Liberci pokutou 20 tisíc korun a zákazem výkonu všech funkcí na dvě soutěžní utkání. Důtku pak udělila důtku tiskovému mluvčímu klubu Marku Jurákovi.

Pokud jde o karetní tresty, stop na jedno utkání za čtyři žluté vyfasovali Marek Hlinka (Zlín), Adam Jánoš (Baník), Hilál (Slavia) a Dávid Hancko (Sparta). Na dvě utkání za osm žlutých pak Jiří Fleišman (Baník), Tomáš Chorý (Plzeň) a Jaroslav Tregler (Příbram).

Předběžně zastavenou závodní činnost mají hráči vyloučení ve středečním kole - Milan Jirásek (Baník), Matěj Radosta (Teplice), Stanislav Tecl (Slavia) a Milan Petržela (Slovácko).

Reklama

Související témata: