Hlavní obsah

Slavia loví hvězdu Liberce! Kdyby přišla rozumná nabídka, klub mi bránit nebude, věří Malinský

Hynek PreislerSport.czPrávo

Před ligovým restartem sice v Liberci prodloužil smlouvu na další tři sezony, přesto kolem opory Severočechů Tomáše Malinského zájemci kroužit nepřestali. Podle informací Sport.cz 29letý hráč zaujal v zahraničí a dle informací deníku Sport je rovněž v hledáčku Slavie.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Malinský je v hledáčku pražské Slavie.

Článek

„Přestupové spekulace v tuto chvíli nebudeme komentovat. Maximálně se teď soustředíme na vyvrcholení sezony v ligové i pohárové soutěži,“ reagoval tiskový mluvčí Slovanu Tomáš Čarnogurský.

Samotný hráč by se však případnému posunu nebránil. „Nikde není napsané, že v Liberci dohraji kariéru. Vždy jsou nějaké spekulace, ale jsem teď v Liberci maximálně spokojený, nic mi tady nechybí. S vedením jsem domluvený, že kdyby se mi dařilo a na klub přišla rozumná nabídka, nebudou mi bránit. Doufám, že kdyby taková nabídka přišla, tak tento slib dodrží,“ reagoval před časem Tomáš Malinský pro Sport.cz ohledně své budoucnosti.

Zájem v Edenu je však logický. Ve Slavii by se potkal s trenérským štábem v čele s Jindřichem Trpišovským i se sportovním ředitelem Janem Nezmarem, kteří si ho k Nise téměř přesně před třemi lety přivedli z Hradce Králové.

Nezmar: Do našeho fotbalu by pasoval

„O Tomáše se zajímáme již delší dobu a já jsem rád, že dal přednost naší nabídce. Věříme, že bude pasovat do našeho fotbalu a že se v našem prostředí dokáže ještě zlepšit, přidá na efektivitě a stane se důležitou součástí našeho týmu,“ prohlásil tehdy sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

A Jindřich Trpišovský? „Je to jeden z hráčů, o které jsme se zajímali už před rokem. Jsem rád, že to tentokrát vyšlo. Patří mezi tři nejrychlejší hráče v naší lize. Rozhodně zvýší konkurenci v týmu u krajních hráčů,“ reagoval tehdy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Malinský ze Slovanu Liberec oslavuje gól na Letné.

Přesto pod ním na podzim 2017 příliš šancí nedostával. V modrobílém dresu pod Trpišovským odehrál jen dva poločasy. Celkem v první sezoně pod Ještědem posbíral ve čtyřech duelech 119 minut. „První rok to bylo trápení, ale pak se to nakoplo,“ popsal začátky Malinský.

Během uplynulých dvou sezon se však vypracoval v jednoho z klíčových hráčů Slovanu, dvakrát se stal katem pražské Sparty. „U Maliny je vidět, že posun do Liberce byl oprávněný, výkonnostně šel nahoru. U takto rychlých hráčů je problém z hlediska dynamičnosti a následné efektivity, tedy aby našel správnou hranici, kdy rychlost nebude zbrklostí,“ zhodnotil Malinského vzestup kouč Ladislav Škorpil, který před necelými deseti lety hráče objevil v divizní Chrudimi.

„Pro mě to tehdy byl rychlý hráč mezi rychlými. Jeho rychlost byla fascinující,“ vzpomíná Škorpil na první setkání s šikovným fotbalistou.

Tehdy ještě devatenáctiletého mladíka doporučil kouči „votroků“ Václavu Kotalovi, současnému kouči Sparty. I ta se o rychlonohého hráče zajímala, teď však kolem rychlonohého hráče krouží i další zájemci.

Reklama

Související témata: